ЗАЩО ГЕРБ-КМЕТЪТ ИВАН ПОРТНИХ ЗАТЪНА ДО УШИТЕ В КАЛ. ИСТИНАТА ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО БЕЗ ВЪПРОСИТЕЛЕН ЗНАК

ЗАЩО ГЕРБ-КМЕТЪТ ИВАН ПОРТНИХ ЗАТЪНА ДО УШИТЕ В КАЛ. ИСТИНАТА ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО БЕЗ ВЪПРОСИТЕЛЕН ЗНАК

На 20 юни на страницата си във Фейсбук, обозначена като „кмет на Варна”, Иван Портних е написал: „Потоп и безхаберие?”. Същият ден кметът от ГЕРБ Портних, който според думите на Бойко Борисов „бил млад човек и не е виждал трупове”, в интервю за в. „24 часа” казва, говорейки за себе си в трето лице”: „Кметът цяла нощ беше до ушите във вода и кал.”. И още: „Градът беше залят. Небето се отвори.” В същото интервю Портних СЛЕД дъжд качулка произнася: „Да, част от къщите наистина са с ромско население и вероятно са незаконни. Възложил съм проверка на тези постройки.”. ГЕРБ – кметът наистина затъна до ушите в кал – в калта на собствената си некомпетентност, безхаберие, продължаване предишната традиция на корупционни схеми и същата традиция – на цинична наглост да политизираш … труповете.„Потоп и безхаберие?”.
1. Категорично: както първа писа АФЕРА – наличие на незаконно сметище, задръстено от битови отпадъци и боклуци, превърнало се в своеобразен „бент”, който се отпушва и отключва „водната лавина”. За почистването на сметищата на територията на Община – Варна отговаря ресора на зам-кмета Тодор Иванов, бивш директор на ОД на МВР – Варна, назначен от Цветан Цветанов, впоследствие назначен от Портних като шеф на „Обществен ред и сигурност”.„Потоп и безхаберие?”.
2. НЯКОЛКО ПЪТИ от същото място в „Аспарухово”, откъдето тръгва „потопа”, се случва свлачище. Миналата година ПАК в „Аспарухово” /ул. Розова долина/ се получава ПАК свлачище. ТОГАВА ОТНОВО НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ И ПРЕДПРИЕМА ОТ ОБЩИНА – ВАРНА за преодоляване на проблема.
3. От март т.г., а и преди това, има сигнали за незаконна сеч. Измиването на ръцете на варненския ГЕРБ – кмет, както и услужливото откланяне на вниманието единствено към незаконната сеч, белким, натопим „държавата” обаче не е цялата безпощадна истина. ПРИ ТАКИВА СИГНАЛИ ОБЩИНА – ВАРНА Е ДЛЪЖНА ДА НАПРАВИ КОНСТАТАЦИЯ, А НЕ САМО ДА ИЗМИВА БЕЗУЧАСТНО РЪЦЕ С „ГОРСКО”-ТО.
„Потоп и безхаберие?”.
4. Незаконното строителство в района има съдбата на незаконното сметище – никаква реакция от страна на Община – Варна, ръководена от ГЕРБ – кмета Иван Портних. ЕДВА СЛЕД ПОТОПА, Портних казва: „постройките ВЕРОЯТНО СА НЕЗАКОННИ”. И щял тепърва да проверява. Неговият зам-кмет Пейчо Пейчев ден след „потопа” мънка: „Да не търсим виновен сега, защото раздвояваме вниманието…”.„Потоп и безхаберие?”.
5. За да се реши проблема със свлачището, трябва да бъдат премахнати незаконните постройки. Тези незаконни постройки обаче са на изключително важни избиратели от ромски произход. Решаването на този проблем НЕ СЕ СЛУЧВА И ПРИ КИРИЛ ЙОРДАНОВ, И ПРИ ИВАН ПОРТНИХ. Схемата е една и съща. Един и същ е и „гуруто”, вещ по ромските гласове – Янко Станев. По закон незаконното строителство, незаконни сметища, деретата – са отговорност на Община – Варна, респективно на кмета Иван Портних.
6. По отношение на „незаконната сеч” – Община – Варна притежава горски фонд и трябва да има сключени договори с „Горско”-то. Дали ги има – отговорността е на кмета Иван Портних.„Потоп и безхаберие?”.
7. УЧАСТВА ЛИ ОБЩИНА – ВАРНА В НЯКОЙ ФОНД, ПРИМЕРНО КЪМ МРРБ, ЗА СВЛАЧИЩАТА? ВАРНА ИМА НАД 300 АКТИВНИ СВЛАЧИЩА И НЯМА НИТО ЕДИН ПРОЕКТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА СВЛАЧИЩЕТО ЗА „ТРИФОН ЗАРЕЗАН”!
8. Още по времето на Кирил Йорданов /личен избор за ГЕРБ – кмет на Бойко Борисов!/ е можело, както и сега – при времето на Иван Портних е можело да бъдат направени антисвлачищни мероприятия за канализациите. Проблемът касае болезнено и „Кабакум”. Миналата година това е трябвало да бъде направено, но една година единственото, което се твори е битката кой да бъде шеф на ВиК – Варна НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА.
В годишния бюджет на Община – Варна има определена сума за саниране и почистване на т.нар. дерета. На практика тези средства се пренасочват в друга посока и през някой договор за … почистване на деретата. Разбира се, парите се усвоявяват, но действия няма! И при Кирил Йорданов, и при Иван Портних, финансовите дела на общината са с един и същи “гуру” – Янко Станев.
При всеки дъжд през Шокърния канал, Алпиниума, Аквариума и канала на Южен плаж във Варна се изсипват всякакви боклуци от деретата, които са превърнати в сметища от години наред! Парите за подръжка и изчистването на деретата ГИ НЯМА! Нека сега разследващите органи да НАПРАВЯТ РЕВИЗИЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ КЪДЕ СА ИЗТИЧАЛИ ТЕЗИ ПАРИ!„Потоп и безхаберие?”.
9. Варна е в „черния списък” точно по „воден цикъл”. Велико Желев /”Хидсрострой”/ печели обществена поръчка за 47 милиона лева, с по-висока цена, отколкото е предвидено да се прави. И така Варна, както Ямбол и Несебър са вкарани в „черния списък” и затова ПАРИ НЕ НИ ОТПУСКАТ! Така Община – Варна сама се е осрала, без никакво извинение!
10. Важното в дейността по свлачищата НЕ Е да укрепиш, а да направиш канализацията, защото канализацията е антисвлачищно мероприятие. Варна не участва и в никакви европроекти за това!„Потоп и безхаберие?”.
10. Защо се случва „потопа” в „Аспарухово”? Защото там има едно незаконно сметище, което като се пълни с вода събира, събира, събира, гората я няма – сече се. Това сметище се пълни с вода и дългите валежи пробиват и идват като допълнително тежнение. Няма никакви ограничения на свлачището, защото в края има направени незаконни постройки. Това са незаконни постройки, които са на ромски „бъдещи избиратели”, които не се пипат! Портних обяви, че ще възстанови щетите на всички къщи. Как „законно” ще възстанови незаконни постройки?!!!„Потоп и безхаберие?”.
11. Какви са функциите на кмета Портних? Какво прави Портних в „Аспарухово”, при условие, че за да обявиш бедствено положение трябва да свикаш кризисен щаб? В нощта на бедствието КМЕТЪТ НЕ ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ. Защото за да обявиш бедствено положение, трябва да свикаш кризисен щаб и той да вземе решение за това.
В същото време всички алармират да се помага на Варна, а кметът не е обявил и бедствено положение. Къде е документа, с който кметът Портних е обявил бедствено положение? Кметът трябва да свика представители на всички организации. В нощта на бедствието Портних НЕ Е СВИКАЛ НИКОГО! В 1 час през нощта варненският кмет Портних е свикал Богоев и няколко общински директори, които са стояли до 3 часа през нощта и се прибрали по къщите, защото чакали Портних да им се обади, а той не им се обадил!!! Оказва се, че Варна даже не е била в бедствено положение, а чакаме някой да ни помага! През това време Портних се появява по телезиите с костюм с червена връзка и изрича, че “тегля джип с един труп”.„Потоп и безхаберие?”.
12. И още нещо: В предаването на Любица Кулезич – варненска репортерка, чийто съпруг е и шеф на „Горското”, докара и „река” от девет дерета в „Аспарухово”, за да изрече: „Кметът на Варна беше на мястото си!”.
Да, кметът Портних и мнозинството на ГЕРБ „е на мястото си”, когато трябва да пълни гушите на определени медии с данъкоплатски пари, включително и по абсурдния в тази ситуация почин „Варна – европейска столица”. Точно заради това ще чуете и прочетете всичко друго, но не и истината за безхаберието на Община – Варна и кмета Портних.„Потоп и безхаберие?”.
13. Премиерът Орешарски свиква всички представители на съответни институции в Областна управа – Варна, където естествено е поканен и кметът на Варна Иван Портних. Той не отива. Вместо него пристигат Богоев – главен секретар на Община – Варна и Бисер Младенов. Влизайки ги спира охраната на премиера и ги питат – кои са. Богоев се представя и казва, че Портних ги е изпратил те да присъстват на съвещанието. Охраната отваря списъка и казва, че тях ги няма там, питайки дали имат пълномощно. Ами нямаме, измънкват пратените от Портних. Николай Пашов започва да обяснява как двамата били от ръководството на Община – Варна. Охраната пита: Вие адвокат ли сте им? Не, отвръща Пашов. Ами тогава вие влизайте, а за двамата – съжаляваме. И пратениците на НЕЯВИЛИЯ СЕ КМЕТ НА ВАРНА по живо здраво си отиват, недопуснати с увиснали носове.Afera.bg
Колаж: Иво Ангелов, “Сила”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *