Идва ред на българския народ да последва пътя на гръцкия народ и да постъпи по същия начин с управляващата вече 25 години олигархична шайка, с корени в бившия комунистически елит, превърнала българския народ в „народ на доизживяване“!

Идва ред на българския народ да последва пътя на гръцкия народ и да постъпи по същия начин с управляващата вече 25 години олигархична шайка, с корени в бившия комунистически елит, превърнала българския народ в „народ на доизживяване“!

ЗНАЧЕНИЕТО НА ПОБЕДАТА НА СИРИЗА ЗА ГРЪЦКИЯ И БЪЛГАРСКИ НАРОД
Победата на СИРИЗА е началото на края на американския глобализъм( неолиберализъм) в Европа, който прибираше за банките си 40% от парите и богатствата на другите народи, началото на социалната революция в Европа и продължение на Френската революция за прогонване на неолибералния капитализъм, но само по мирен парламентарно-политически път с лостовете на европейската реална демокрация: 1) доброволния ОБЕДИНЕН избирателен вот и 2) правовата държава.
Както и останалите като нея антинеолиберални партии – „Чинкуе стеле“ в Италия, Подемос в Испания и прочее, СИРИЗА е партията на народа, на оня 99% мизерстващ и беден народ, експлоатиран от новите финансови олигархични корпорации. Тя е нов тип лява политическа партия за борба срещу неолибералния капитализъм, нямаща нито общо със старите леви политически сили – комунистите на изток и социалистите на запад. Старите още 80-те години предадоха своята лява идея „социализъм“, приеха неолибералната идеология и се превърнаха от „борци срещу капитализма“, в едри хищни капиталисти.
Като представители на бедния народ новите леви сили прилагат и нова тактика, да съберат като членска маса бъдещите си избиратели и да се издържат само с малък членски внос. За 3 години СИРИЗА събра над 3 милиона членове, което прави половината гръцки избиратели. И плодовете на тази стратегия са налице в настоящите избори.
Победата на СИРИЗА е краят на неолибералната олигархичната шайка на двете партии – Нова демокрация и ПАСОК, управлявали Гърция от своето създаване 1974 г. до сега, – неизменно докарали кризата на външния дълг и националната катастрофа на Гърция. Със своето израснало съзнание, доброволен и обединен избирателен вот, гръцкият народ ги остави малцинство в парламента и по този начин им отне властта завинаги /следва тяхното изправяне пред народен съд да отговарят за бедите и щетите докарали на държавата и народи си/. Като по този начин гръцкият народ каза НЕ на старите партии и НЕ на неолибералния капитализъм.
Идва ред на българския народ да последва пътя на гръцкия народ и да постъпи по същия начин с управляващата вече 25 години олигархична шайка с корени в бившия комунистически елит, фалшифицираща най-криминално изборите, подменяща избирателния вот на българския народ, грабеща го и унищожаваща България, направила народа си най-бедния и ограбен в Европа, „народ на доизживяване“!
Няма в историята на човечеството да е бил победен народ, който отстоява своята свобода, независимост и по-добро бъдеще!Дора Апостолова
Идея за България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *