ИМА ЛИ СЪВЕСТТА РЕГРЕСНО СЪСТОЯНИЕ? СПОКОЙНИ СЪНИЩА, ДРУГАРИ ПРОКУРОРИ!

ИМА ЛИ СЪВЕСТТА РЕГРЕСНО СЪСТОЯНИЕ? СПОКОЙНИ СЪНИЩА, ДРУГАРИ ПРОКУРОРИ!

Помните, надявам се, зрелищният арест на бившия министър на отбраната Николай Цонев. „На колене! Ти си абсолютен престъпник“, просъска прокурорът. Тогава милиционерите абсолютно незаконно нахлуха на територията на ВМА, която не е под юрисдикцията на МВР, защото за военните работи си има военна полиция и военна прокуратура. Цонев беше с тапи в носа и в състояние на хипертонична криза. Унизиха го, направиха го за посмешище. Нарушиха закона и си направиха поредния епизод от сериалите на „МВР пикчърс“. Продуцент беше подсъдимият днес Цветанов, тогава МВР-шеф. А сега депутат и председател на парламентарна група. На управляващата партия.
Няма ценоразпис за стойността на унижението. Нито някой може да каже колко струват умрелите нервни окончания, когато изпълнителите на желанията на сатанинската съдба те подгонят като глутница скитащи кучета.
Днес ВКС оправда Цонев. Абсолютно го оправда. Преживяното от него и близките му хора си остава за тяхна сметка. Умрелите нервни окончания няма да възкръснат. Няма кой да плати щетите на жертвата на саморазправата. Няма тарифа. Няма и валидизирана валута за такива разплащания.
Има, обаче, прокуратура. Която инициира тоя фарс на правораздаване. Има прокурори, живи хора, които създадоха бездарната схема за опозоряването на тоя човек. Прокурорите също са хора и би трябвало да имат хорски качества и черти – като например съвест, памет, разум и пр. Разликата между нас и тях е, че те не носят отговорност. Няма кой и няма как да ги накаже, че са били недобросъвестни и некадърни, когато са замисляли пъклените си обвинения.
Цонев ще осъди България в някое международно съдилище. Ще получи някакво смешно парично обезщетение зя преживения ужас. Тия пари ще му ги дадат от републиканския бюджет. Оня бюджет, дето го пълним ние. С нашите данъци, такси и други задължения към тая жалка държавна машина, която работи за интересите на престъпниците. А прокурорите вечер ще се завиват през глава и ще се опитват спят с чистата си съвест. А регресният иск, за който от години се говори, е като социалистическия реализъм – хората го обсъждат, но никой не е имал късмета да го види.
Спокойни сънища, другари прокурори!Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *