КАК ХАЛТУРТРЕГЕРИ ОТКРАДНАХА 1 МИЛИОН ЛЕВА ОТ ВАРНА!

КАК ХАЛТУРТРЕГЕРИ ОТКРАДНАХА 1 МИЛИОН ЛЕВА ОТ ВАРНА!

В редакцията на АФЕРА се получи този текст с апел: „Томова, помогни!”. АФЕРА за съжаление няма функциите и ресурса на ДАНС, където във Варна за корупцията в Общината отговаря Пламен Петров – братът на движещата проекта „Варна европейска столица” и едновременно съпругът на общинарска шефка. Огласяваме сигнала, белким заспалата прокуратура в града излезе от махмурлука:„СКАНДАЛНО! Как откраднаха 1 млн.лева от Варна!
ЛЪСНА ИСТИНАТА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ „КУЛТУРНИ” ХРАНТУТНИЦИ.
Близо милион лева потънаха в нечии джобове. Отчет няма. Как една книга в ограничен тираж струва двеста хиляди лева.
Вече не са нужни подробни анализи кой какво и как. Достатъчно читавите хора от артгилдията във Варна подсказваха, кое и къде куца, кое е парадоксално и т.н. Нахалството на пиявиците, самонарекли се културтрегери стигна до там ,че цялата им кампания за Варна 2019 мина в пълна конспирация, да не говорим за прозрачност! Наглостта им също мина всички граници като „артспециалистите“ – халтураджии кряснаха в един глас – парите свършиха!
Парите бяха близо милион лева от бюджета на Варна. Появи се снимка на сътрудничка за „Варна 2019″ облечена с тениска„Plovdiv together“ след загубата на Варна!
Да, дъщеричката на шефа на БЧК и изгонен като такъв от ФКЦ – Илко Раев имаше това нахалство. Същото БЧК, което на фона на трагедията в Аспарухово демонстрира новите си линейки БМВ GT /лимузини луксозно изпълнение/. Нищо, че данъкоплатците я издържат със солидна заплата за да защитава интересите им. Биляна Раева дори си позволи да налага цензура на журналисти на които нито тя, нито татко и могат да запушат устите. Излагацията мина всички граници, след като и директорката на дирекция Култура Антония Йовчева не знаеше къде са изхарчени парите. Всъщност на нея, като най-нова на 10-тия етаж в общинската сграда, май и бяха забранили да говори на дадената пошла пресконференция на която кифлите не можаха да стигнат нивото на гевреци, камо ли на кроасани. Е, докога данъкоплатците ще плащат заплати и хонорари на такива общински халтураджии – хрантутници?
Общинската култура във Варна се тресе от скандали, кражби и шуробаджанащини от години.
Шампионка в далаверите е мразената от читавите хора в гилдията Даниела Димова. Години наред крадене, разпределяне на пари между приятелчета, строене на вила и т.н., и всичко това ненаказано. Е как няма тия некадърници, които се правеха на стратези за Варна 2019, да се държат нагло и арогантно когато им се поиска отчет? Лъжат, увъртат, мамят само и само всички разходи да се покрият. Интересно как в тази криминална агитка попадна небезисветният и винаги печеливш проектчета Страцимир Павлов? А парите, които Варна разпределя по проекти са над 2 млн.лева.
Два милиона които се крадат всяка година безогледно и от едни и същи хора.
Защо нямащата ценз Десислава Георгиева се държа като уличница по време на пресконференцията? Същата години наред реди схеми с друг „хит” в артгилдията – Ганчо Ганчев.
А ресорната комисия Култура? Елементарно проследяване на стенограмите показва принципа – аз на тебе – ти на мене. Снежана Донева или както я наричат хората във Варна – леля Снежа се лепва в тази комисия, когато трябва да се отпускат парици (60 000 лв.) на зетчето Доно Цветков за двудневен самодеен фестивал, който години наред харчи парите на варненци в празен салон! След като всичко с отпускането на парите стане ок, леля Снежа напуска комисията. Това е само един от многото фрапиращи случаи – далавери забъркани от Димова и естествено подкрепени от вярната и приятелка Валентина Софрониева, която между впрочем не е стъпвала на нито едно културно мероприятие, да не говорим, че бяга от интервюта защото не знае какво за говори по темата култура. Важното е че гласува „за” винаги когато Димова нареди.
Другата схема която бие на очи от години този път намесва и името на прогонената от екипа на Кирил Йорданов – Жана Андреева.
Същата бе уредена на мениджърски пост без конкурс в Двореца на културата и спорта, а съпругът и държи летен бар предоставен от ведомството на Даниела Димова в самия център на Варна. Ти на мене – аз на тебе.
Прословутата скандална пресконференция, с която кифлите станаха за резил, бе един фарс от простакеси и болшинство от журналя със запушени от проектчета с пари усти! Наглост, улично поведение, криене и нищо друго.
Тук смелчага бе най-наглата от всички – Десислава Георгиева, или Деса общата, както я наричат в гилдията. Наша Деса бе назначена на този пост с протекциите на Михаил Куликов заради добри изпълнения на нашето момиче. Същият тоя Куликов, който преди време скри записите от запалването на Пламен Горанов пред свърталището на хрантутниците, сградата на Община Варна.
Именно това Деси бягаше обиграно от въпроси от типа защо се преписваха чужди концепции, къде са парите и т.н.?
Нещо повече, подиграваше се и дори си позволи да унижи легендата Пенка Живкова, от която Деса общата е на милиони светлинни години под нивото, и неясно защо се натискаше да качва в интернет преписваната книга, бъкаща с правописни грешки. Това вбеси поетесата Елка Няголова която веднага се намеси . Участничка в пресконференцията пресече желанието на Секретариата да качи книгата на електронен носител.
„Сакън, не качвайте книгата! Тя е пълна с английски думи с български представки и наставки, тя е копи-пейст“.
Дирекция Култура, Комисия по Култура, Обществен съвет и т.н., които месеци наред ставаха за смях с безумните си решения. Продължава да е неясно как и с какво са заслужили заплатите си. Наглостта им се засили с факта, че продължават да се правят на герои за да оцелеят на общинска службица, като във Фейсбук профилите си някои от тях написаха, че Пловдив бил спечелил с циганска концепция, вместо „провалих се , подавам оставка“.
Единственото ясно е, че Варна загуби една кауза поради некомпетентността на тези хора. Тези хора трябва да бъдат портретно изтипосани на колове пред камарата с камъни!
Жалко за желанието, мечтите и хъса на кмета Портних.
Всъщност неговата вина е, че не закри този приют за халтураджии, който от самото си създаване до ден днешен работи за приятелско-роднинската кауза и твори само гафове. Явно и не смее да подаде сигнали до прокуратурата, тъй като роднини на Десито работят в службите. Портних си изми ръцете от срама като призна, че от култура не разбира. То си и личи де, подобно на Софрониева никой не го е виждал на културно събитие. Иначе е кмет на град кандидат за „Арт столица“.
Какво падение на Варна само!
Тези хора легализираха и безобразията си, които вършат с т.н. точкуване на творческите проекти и фестивали. Тези плевели се готвят да създадат Фондация, която ще бетонира бъдещото им цоцане на пари от джоба на данъкоплатците. Не познаха. Това няма да се случи.
Подлизурковците са се впили в този порочен „културен“ кръг като пиявици, само и само да не им се наложи да излязат на свободния пазар.
Сега ще очакваме показна лицемерна загриженост за Варна с интервюта в някои местни медии с лъхащо провинциално ниво. Сега ще лъсне и безобразния медиен слугинаж. Чашата преля и дойде време халтураджиите – хрантутници да си понесат последствията и отговорността за циркаджийските си глупости, повечето от тях съзнателно направени с цел постигане на лични и приятелски каузи.
Този път няма да бъдат оставени да се устроят в услуга на кмета Портних за другата кауза – младежка столица през 2017 г. Артгилдията като никога е настръхнала и ще настоява с цената на всичко за оставки, защото тези неграмотни хора са срам не само за Варна а за цяла България.
Видео :
https://www.youtube.com/watch?v=BDxrBRXqwvUГеорги Иванов”Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *