КОГО И КАК ПАЗИ ПОЛИЦИЯТА? ПОЛИЦАИТЕ ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВАТ СЛЕД ПОБОЙ В ДИСКОТЕКА, СОБСТВЕНОСТ НА СПОНСОРА НА ГЕРБ И АВЕР НА ЦВЕТАНОВ – ПЕТЪР ХРИСТОВ!

КОГО И КАК ПАЗИ ПОЛИЦИЯТА? ПОЛИЦАИТЕ ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВАТ СЛЕД ПОБОЙ В ДИСКОТЕКА, СОБСТВЕНОСТ НА СПОНСОРА НА ГЕРБ И АВЕР НА ЦВЕТАНОВ – ПЕТЪР ХРИСТОВ!

Кого и как пази полицията? Тези въпроси възникват от само себе си след инцидент във Великотърновската дискотека “Органза”, собственост на един от спонсорите на ГЕРБ, Петър Христов. Навръх Великден аз, 23-годишният Симон Милков, бях там да се забавлявам с приятели. Преди да бъдем настанени, минахме физическа проверка от охраната, които установиха, че не носим оръжие и други опасни предмети. В един момент в късните часове обаче бях нападнат в гръб и то от охраната.
Да, бяхме на градус, но не сме се държали провокативно, а и дори да сме прекалили, е можело да бъдем предупредени, вместо това съм нападнат изведнъж, без предупреждение, в гръб със силни удари в областта на главата, гръдния кош и корема.
След побоя загубих съзнание.
Свестих се няколко минути по-късно. Звъннах на тел. 112. На място пристигнаха екипи на Бърза помощ и полиция. Бях прегледан от лекарския екип, но органите на реда не реагираха така както гласи ЗМВР.
По закон те са задължени да се отзовават на всеки сигнал. При подобни случаи правилникът им изисква да установят кои са лицата в конфликта и да запишат адресите им и да опишат обстоятелствата.
Това обаче не се случва. Полицаите не само, че не поискаха да разберат кой точно ме е нападнал, но и не поискаха лична карта, не записаха дори моите данни, нито ги интересуваше, че има свидетели.
Нормално ли е това? Не, но очевидно е практика, все пак не бива да се забравя къде се развива действието – пред дискотека, собственост на влиятелен човек в града, покровителстван от една партия, ПП “ГЕРБ”.
Любопитно е какво са записали служителите на реда в своя доклад за инцидента, както са длъжни да го направят по закон. Справка в бюлетина на ОД МВР – В. Търново обаче показва, че такъв инцидент няма. Това на практика е невъзможно, при наличието на подаден сигнал през националната мрежа за спешни повиквания.
Разполагам със съдебно-медицинска експертиза от Пирогов, от която е видно, че имам нанесена телесна повреда – контузии по главата, ребрата и крайниците.
Поради лични съображения реших да се обърна към съдебен лекар в град София, защото “пипалата” на този човек и цялата му “орда” са толкова големи, че в един момент се оказа, че аз съм набил охранителя, а не той мен.
Със сигурност видеозаписите са изтрити или вече повредени. Няма нормална причина, която да обясни поведението на Георги Станев, в качеството му на охранител изпълняващ дейност по смисъла на ЗЧОД.
След този побой с мен се свързаха ред други младежи пострадали по същия начин във същата дискотека.
Болката отминава, но срама остава!
Питам аз, докога тази дискотека ще бъда арена за боеве. Питам аз, ако на мое място е друг човек, чиито организъм и физически възможности не отговарят на моите и се стигне до такъв случай с нещастен край…КОЙ ще понесе отговорността? Петър Христов или съратника му Димитър Манолев, а може би Даниел Панов?
Надявам се тази история да стигне до повече хора и туристи, които посещават този величествен град, за да се пазят от фалшивия алкохол и психически нестабилните охранители на “Шугър импекс груп”.
Завел съм жалба до Районна Прокуратура- В.Търново, Главна Прокуратура- София, ОДМВР- В.Търново и Районен Съд. Имам 8 свидетели, които са готови да разкажат какво се е случило! Няма да се откажа да потърся справедливост за безпрецедентния бой. Ако активната ми гражданска позиция застрашава нечии интерси, какво да очаквам оттук нататък?Симон Милков
източник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *