Летящата палачинка Бареков вече е професионална политическа проститутка

Летящата палачинка Бареков вече е професионална политическа проститутка

Ухапа ръката, която го е хранила и се разпорежда като мутра в ТВ7
Биячи влезли в ТВ7, заплашвали екипа журналисти. България наистина постига дълбини в свободата на словото. Каквато ще да е била и каквато и да е сега тази телевизия, това е голямо безобразие от което надничат фигурите на Николай Бареков и една дебела сянка зад него.
Най-напред откъде-накъде синдикът, някакъв световно неизвестен адвокат, ще сключва договори и ще въвежда охрана? Това не му е в правомощията. В този случай отново се вижда, че съдът обслужва някого, назначавайки синдик, в помощ на Бареков и спонсора му. Къде е прокуратурата да се самосезира – това е престъпление? И тя ли работи за същите заинтересовани?
Бареков до неотдавна беше образец за корпоративна партия, политическо образувание, създадено с много пари, за да служи на спонсорите си. Но след събитията с Корпоративна търговска банка, Бареков се обърна и ухапа ръката, която го е хранила. Просто онемяваш от внезапното завъртане, с което нападна Цветан Василев.
Не стига, че КТБ и босът й го финансираха, не стига, че го направиха богат начело на една силно субсидирана телевизия, ами сега Бареков иска да я превземе. Довчера тази телевизия е наливала пари в продуцентската къща, от което Барекове е облажил, а сега след като е преял с пари от благодетеля си, иска да му вземе още.
Бареков обаче няма достатъчно милиони да купи телевизия, нито да я придобие поради дългове. Откъде това самочувствие? Очевидно зад него наднича силен спонсор, който не е трудно да се разпознае. Бареков бързо се е ориентирал към по силния за момента измежду двамата довчерашни ортаци Пеевски и Цветан Василев.
Така Бареков се превърна в политическа проститутка, държанка, която служи на този, който плаща. И е готова да забие ножа на довчерашния си благодетел. По същия начин той внезапно разлюби Борисов и обърна светкавично палачинката по време на протестите през февруари 2013 г. И извлече дивиденти от настроенията против Борисов, макар мнозина да се погнусиха как довчера го е обслужвал, а сега се обърна против него (същото направи и Пеевски, впрочем). След това Бареков влезе бурно в политиката с претенцията да е следващият премиер, повтаряйки като папагал поведението на Борисов.
И в разстояние на месец обяви, че ту може да направи коалиция с БСП, при някакви условия, ту от Реформаторския блок му били естествени съюзници. А ДПС и ГЕРБ били лошите. Сега Бареков, каквото и да приказва, дава всички признаци, че си партнира с Пеевски и ДПС. А Пеевски и ДПС от своя страна си партнират с Борисов. Синхронното им поведение при банковата криза е достатъчно показателно.
Да, Пеевски тихомълком се сработи с Борисов. Който иска да му разгледа вестниците, да види, че в тях за Борисов няма нито една негативна дума. Който му е следил вестниците през последните години, знае каква е практиката там. Те са или бухалки, които бият с измислици и спекулации актуалните противници на Пеевски и ортаците му, или вулгарно правят свирки на посочените от мастития издател. В този смисъл Пеевски е като сводник, собственик на медиен публичен дом и бригада от биячи.
Въпрос на време е Бареков официално да се прегърне пак с Борисов. Където е текло, пак ще тече.
Досега Бареков беше просто летяща палачинка, която се върти с високи обороти и не знаеш на коя страна ще падне. Сега вече Бареков е нещо повече – професионална политическа проститутка, готов да обслужи, пълна програма.
Въпросът е, че такива мекотели не ги харесват дори онези, които ползват услугите им. Особено като знаят, че утре същият може да се обърне и да ги ухапе по ръката.
Бареков очевидно вече си е намерил спонсора за тези избори. Но шансовете му намаляват. Има някакви граници на отвращението, което избирателят може да понесе. Славата му вече са разнесе, макар упорито да работят за него медиите на Пеевски и още куп други.
Разгърнете вестниците и повечето сайтове – няма да намерите една лоша дума за Бареков, но задължително има информации какво той е казал по този или онзи повод. Без съмнение те го лансират.
На евроизборите много избиратели гласуваха за Бареков, защото искаха да имат избор между БСП и ГЕРБ (празнина, която Реформаторският блок не успя да запълни, няма и да може). Но сега избирателят е по-ориентиран и въпреки медийни димки, понатрупа впечатления за Бареков. Към партията му ББЦ са се залепили още партии като ВМРО и „Гергьовден”, които засега не дават признаци, че са изчерпали търпението си от неговите обрати.
Има очевидна празнина за партия, която да застане между ГЕРБ и БСП, и която до изборите наесен едва ли ще бъде запълнена. Реформаторският блок и т. нар. протестиращи не можаха да поемат тази роля, късогледо обзети от параноичен антикомунизъм, който ги тика да се съюзят и с Борисов. Само че така в един момент ще осъмнат съюзници и с Пеевски, и с Бареков, след като прегракнаха да викат „Кой” и „Оставка”. Прав е д-р Николай Михайлов – така ще се окаже, че освен негодна политическа класа, имаме и негодно гражданско общество.Иван Бакалов http://e-vestnik.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *