ЛУКАРСКИ НА КОСЪМ ДА СЕ ОБЕЗГЛАВИ, АКО НЕ ИЗДЪРЖИ ИЗПИТА ЗА ВМЗ-СОПОТ, ПОСТАВЕН МУ ОТ БОРИСОВ. ЩЕ СЕ ЕМАНЦИПИРА ЛИ ЛУКАРСКИ ОТ „НАСКОВЦИ“, ЗА КОИТО ДАНС ВЕЧЕ Е ДАЛ ДОКЛАД НА БОРИСОВ

ЛУКАРСКИ НА КОСЪМ ДА СЕ ОБЕЗГЛАВИ, АКО НЕ ИЗДЪРЖИ ИЗПИТА ЗА ВМЗ-СОПОТ, ПОСТАВЕН МУ ОТ БОРИСОВ. ЩЕ СЕ ЕМАНЦИПИРА ЛИ ЛУКАРСКИ ОТ „НАСКОВЦИ“, ЗА КОИТО ДАНС ВЕЧЕ Е ДАЛ ДОКЛАД НА БОРИСОВ

След публикацията на АФЕРА: „БОРИСОВ, СПРИ БЕЗОБРАЗНИТЕ РОКАДИ, ГОТВЕНИ ВЪВ ВМЗ – СОПОТ! В МАФИЯТА СИ, АКО НЕ ГО НАПРАВИШ!“ снишаването на „насковци“ / по Илиян Насков – скандалният ексшеф на УС на ВМЗ – Сопот/ е гробовно. Както предупреждава вече няколко пъти АФЕРА, ако завода не бъде оставен да се изправи на крака – процес, който започна, но с всякакви средства олигархични кръгове правят опити да го торпилират – министърът на икономиката Божидар Лукарски ще покаже, че има зависимости от същите кръгове, точили досега ВМЗ – Сопот на входа и на изхода.
Изумителният бивш шеф на ДАНС – Варна Тодор Дичев, който бе пробутан в борда на директорите на ВМЗ – Сопот и на практика управлява завода, след като се мота в отпуск, понастоящем е по-нисък от тревата и чудейки се как да спаси собствената си кожа, е стигнал дотам, че „разпорежда“: „нищо няма да решаваме сега“.
В същото време синдикатите, както вече писа АФЕРА, са категорични, че ако във ВМЗ – Сопот отново бъдат пласирани „иляннасковци“ и „тодордичевци“, но с други имена, и пак служещи безропотно на съмнителните интереси на среди, които искат загробването на завода и изкупуването му за жълти стотинки, ще преустановят работа и ще излязат на протести пред прозорците на премиера Борисов и министъра Лукарски.
Синдикатите настояват за изпълнителен директор на ВМЗ – Сопот да бъде назначен Богданов, а за шеф на управителния съвет да бъде избрано лице, несвързано с досегашните „аватари“ на „насковци“.
Премиерът Бойко Борисов е дал пълен картбланш на министър Божидар Лукарски да посочи нов шеф на управителния съвет на ВМЗ – Сопот, научи АФЕРА от свои брилянтни източници. На бюрото на Борисов вече е положен и доклад на ДАНС, свързан с далавери и афери, свързани с ВМЗ – Сопот. Дали е пълен доклада и дали ДАНС са дръзнали да посочат черните петна и лапането на свои „колеги“ покрай военния завод, е друга тема, но както е знайно АФЕРА забавя, но не забравя.
Пред Божидар Лукарски стои дилемата – отново ли да сложи човек на „насковците“, за да продължи загробването на ВМЗ – Сопот, или да бъде избран читав човек, който да застане зад възраждането на завода. Апропо, откакто „илияннасковци“ бяха изолирани например, вече договорянето със сръбски военен завод е ДИРЕКТНО осъществено с ВМЗ – Сопот, без посредници, и така са спестени купища пари в полза на държавата.
Министър Лукарски, съзнава ли го или не, се намира пред Рубикона – дали ще издържи изпита, поставен му от Борисов за ВМЗ – Сопот – и дали ще се срути, както с печалния му „контрол“ по бензиностанциите, или ще успее да се отърси от менгемето, в което се подозира, че са го поставили кръговете, които искат да потопят ВМЗ – Сопот и да го приватизират на безценица.
Борисов изчаква засега какво ще избере Лукарски – дали да „погребе“ ВМЗ – Сопот, залагайки на „насковци“, или ще избере развитието на завода без „крадливите ръчички“. Ако Лукарски не издържи „изпита“, ще бъде „обезглавен“ след местните избори, когато се очаква да паднат глави на министри.
На 1 септември предстои да се види как Лукарски сам ще реши съдбата си, заради ВМЗ – Сопот, оставен коварно от Борисов „сам да си изиграе картите“. Предстои да се види и дали ДАНС са покрили екс кадрите си, хлебили яко от „схемата ВМЗ – Сопот“, както и прокуратурата дали още ли пребивава в кома.
Предстои и още нещо – разследване на АФЕРА за „Кинтекс“.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *