Много ми е забавно да следя мисловния процес на зам.-главния цацаратор. Някой не е дочел НПК

Много ми е забавно да следя мисловния процес на зам.-главния цацаратор. Някой не е дочел НПК

Много ми е забавно да следя мисловния процес на зам.-главния цацаратор, затова ще си позволя да споделя с вас какви ги дроби в едно днешно интервю за ПИК:
„Прокуратурата е направила всичко възможно за законосъобразността на предприетите спрямо Цветан Василев действия. Имайте предвид, че по това дело работим изключително прецизно.“ Значи ли, че по другите работите изключително непрецизно, дето се вика – през куп за грош?
„Надявам се Цветан Василев да се предаде, след като твърди в многобройните си изявления, че е невинен. Нека тогава да се предаде и да докаже дали е невинен пред съда.“ Ама вие от цацаратурата още отсега ли решихте, че ще ходи на съд? Обяснения на обвиняем, разпити на свидетели, доказателства, проверка и прочие? Няма такова нещо – на съд!
„Делото (Ало, Ваньо!-б.м) е прекратено на базата на събраните доказателства и на базата на извършените по случая експертни заключения, които казват, че не може да се потвърди автентичността на разговорите в тези записи.“: Айде, бе! Къде е експертизата от Франция, която потвърди, че това са гласовете на Б.Б. и В.Т. и, че няма манипулация на записа? Защо я скрихте?
„Не трябва да се очаква, че когато съответният сигнал не е основателен, той ще получи развитие.“ Не знаех, че един сигнал получава развитие. Едно време се правеше проверка, ама нещата се менят. Кой ще прави тази преценка? Ако са Главния цацаратор и заместника му, е ясно сигналите на коя партия ще получат развитие и какво.
„Делото срещу Станишев се води по чл. 78а от Наказателния кодекс. Това означава, че ще бъде предложено той да бъде освободен от наказателна отговорност и ще му бъде наложена глоба.“ Я, па тоя! Да не баба Ванга! Ами, ако съдът го оправдае? Освен, ако цацаратурата започне да командва и в съдебна зала!
„Навявам се (братя галеви, б.м.) да бъдат арестувани и изправени пред правосъдието.“ Че тия нали ги осъдиха! Някой не е дочел НПК и принципа „не два пъти за едно и също нещо“! Не го изписвам в оригинал на латински, за да не затрудня видния цацаратор.Иван Петров, адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *