Моделът „ВИП Брадър“. Накратко: Въпросът с хигиена – действително е сериозен въпрос!

Моделът „ВИП Брадър“. Накратко: Въпросът с хигиена – действително е сериозен въпрос!

Преди да коментираме, как героите на „ВИП Брадър“ вървят надолу, нека първо измерим колко под дъното се намира самите ние…
И няма как да не стигна до този извод предвид цялата действителност около нас, телевизията и коментаторите й, политиците, и фолка, който те така всеотдайно и шумно ни изпълняват, вече месеци наред. Повече от ясно, е че ехолота /електронен уред за определяне на дълбочина/ на мнозина дава бъг, а копаенето в морското дъно се превърна в приоритетна национална задача, в която всички ние, почти по пионерски, впрегнахме сили, за да се зарием – в крайна сметка в собствената ни духовна нечистоплътност. Защото продължавам да твърдя, че между героите във въпросния формат и мнозината от героите от обществения живот – няма съществена разлика. Както няма разлика между предаването на Диков, и предаването на Гала. И двете постигат почти невъзможното в целта – публично да унижат българина до степен, такава, че да да почне да се идентифицира със самите тях. В същото време обаче, легитимирането на този феномен не само че не е „градивна самокритика“, както би казал другаря Вълко Червенков, а си е най-обикновена простотия. Вследствие на която ние действително ставаме все по нечистоплътни… Накратко. Въпросът с хигиена – действително е сериозен въпрос!
Днес например, главния редактор на фолк-клюкарското списание, Антон Стефанов, достигна висините на позора, като определи едва ли не цялата българска интелигенция, по конкретно писателите, като „некъпещи се пияндета“ …..И в случая, добре че там бе Кристина Патрашкова, за да го „върне обратно на земята“ иначе фолк-анализаторът ще да ни черпи по една „водка с утеха“ и да ни прати да си вземем по един студен душ в ресторант „Кошарите“. В „анализът“ на Стефанов, относно ситуацията в къщата на ВИП Брадър, присъстваха основно два компонента. „Дупка“ и „средство за запълване на дупка“. Една доста многопластова аналогия, която в крайна сметка падна в дупката на собствената му духовна нищета и абсурден нихилизъм. Глобилизирайки по темата, той стигна до прозрението, че ние май не сме нация, а пасмина, която определя моралното си ниво възоснова поведението на няколко „ВИП“-а участника, в някакъв шоу-формат. И това било естествено…
„Шайка пияници“…каза Стефанов, вкарвайки във въпросната група хора като Анжел Вагенщайн, Христо Фотев, Антон Дончев и още куп големи мъже и писатели, само защото неговия ехолот отдавна не отчита дълбочина, а простота… А Гала..Гала пък примиренчески, в характерния си тежък интелектуален стил, обобщи – „Естествено, че духовната чистоплътност е много по важна от физическата“. Умна жена. Въпреки това обаче е доста странно, да седиш пред телевизора и да си част, макар и формално, от едно подобно унижение. Но се оказва, че това вече си е практика и „копаенето в дъното“ е съвсем естествена задача за почти всички мозъчни тръстове играещи „ентелегентност“ в телевизора..
Защото Въргала, действително в типичен свой стил, каза на някаква жена в Къщата – „това което ние държим, вие го лапате“…нещо, което ако трябва обаче да бъдем честни, е факт, който отдавна се прилага напълно законно върху народа от всичките тези гореспоменати гении, които пък някои от нас наричат „журналисти“ или „национално отговорни политици“. Модел, който според мен, от тук нататък може съвсем спокойно да наричаме – моделът „ВИП Брадър“.
И накрая. Къпете се приятели, къпете се, че положението става доста мърляво…Васил Петев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *