Николай Цонев: Цветанов трябва да е щастлив, че Бойко не му изпрати прокурора-специалист по „легни-стани“

Николай Цонев: Цветанов трябва да е щастлив, че Бойко не му изпрати прокурора-специалист по „легни-стани“

Цветанов явно не познава кредото „Покаялият се е почти невинен“. Но при двуличието покаяние няма, няма и да има.
Председателят на „Движение за справедливост – РПГ“, бивш военен министър и един от основните опоненти на Цветан Цветанов – Николай Цонев, в коментар относно четиригодишната присъда за бившия министър на вътрешните работи и последвалите изявления за натиск над съдебната система.
„През 2011 г. Цветанов се оплака от „перфектната стиковка на адвокати и съдии”, която определи като „симбиоза на организираната престъпност с правораздаването у нас”. Интересно ми е, „симбиоза на организираната престъпност“ ли е „стиковката“ на неговия адвокат, немския депутат Ханс-Петер Ул, който е допуснат противно на законите да участва в съдебен наказателен процес в България?
Също така, да не забравяме изявлението на бившия вицепремиер, че „Висшият съдебен съвет трябва да наблюдава и контролира поведението на адвокатите“. Цветанов твърдеше, че участието на силни адвокати внася дисбаланс в наказателния процес.
А защо сега самият той не е избрал „слаб“ пеналист за организиране на своята защита ,а наема немски юрист и адв. Менков?Защото това е истинското двуличие на Цветанов!
А това двуличие не започва от днес. Спомнете си, при назначаването му като министър на МВР Бойко Борисов го беше представил като юриста Цветанов- все пак човекът, изпълняващ тази длъжност е хубаво да бъде такъв. Да, ама не! През 2010г. Министерство на правосъдието потвърди, че лицето Цветан Генчев Цветанов не притежава диплома за завършено висше юридическо образование, не е бил студент в нито един юридически факултет в България и не притежава удостоверение за правоспособност от Министерството на правосъдието.
Може би за това не-юриста Цветанов е написал шест пъти „НЕ!“ на искането за използване на СРС. Защото трябва прекрасно да разбира, че като министър е бил длъжен да разпореди използване на СРС след като прокуратурата го е поискала и съдията го е разрешил. Написвайки 6 пъти „НЕ!“ на искането, той вече възпрепятства разследването, а според Наказателния ни кодекс това е наказуемо до 5 години. Прокуратурата даже е проявила снизходителност с четиригодишната си присъда.
Ако Цветанов си вярва, че срещу него се води политически процес, то той се държи като абсолютен имбецил. Но поне трябва да е щастлив, че Бойко не му изпрати специалиста-прокурор по „легни-стани“!“, завършва Цонев.
zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *