Очерниха сърфистка от Поморие и я набедиха за престъпление в Турция

Очерниха сърфистка от Поморие и я набедиха за престъпление в Турция

Български сайтове поведоха клеветническа кампания срещу професионален кайт инструктор
Елена Димитрова от Поморие е професионален инструктор по кайт. Това лято тя отива на известния с добрия вятър за каране на сърф турски остров Гюкчеада заедно с приятеля си Петко Пейчинов, чиято фирма се занимава с дистрибуция на сърфове за България. Вълните на Средиземно море ги срещат със свои сънародници от конкурентна фирма. И драмата започва…
Дистрибуторът на сърфове от Бургас Петър Морчев обвинява Елена Димитрова в опит да убие дъщеря му Русана Морчева, която също е сърфистка. Фалшивата новина, без да е подкрепена с никакви доказателства и без да е потърсена ответната страна за позиция, както изискват журналистическите стандарти и етика, се разнася светкавично чрез няколко български сайта.
Елена Димитрова се свърза с нашата медия омерзена от клеветническата кампания и разказа какво всъщност се е случило.
„Нищо от написаното в няколко сайта не отговаря на истината. Твърденията на Петър Морчев са плод на неговата фантазия. Да, вярно е, че се намирам на остров Гюкчеада, но да карам сърф, а не да убивам хора или да преподавам на деца. С Русана Морчева не се познаваме. Настина сърфовете ни се заплетоха, като това не е прецедент при струпване на сърфисти на едно място. Но в никакъв случай не съм искала да я убивам! Срещу мен се изля словесна диария гарнирана с псувни от нейна страна. Не влязох в пререкания с момичето.
В последствия разбрах, че баща й е подал жалба пред турските власти, че съм нападнала дъщеря му, а от медиите, че дори съм се опитала да я убия. За целта те са посетили и лекар, за да си извадят медицинско удостоверение.
Аз също разговарях с медицинските лица, които ми казаха, че нараняванията по Русана Морчева са най-малко от преди 6 дни“ – заяви пред ЗАД КУЛИСИТЕ сърфистката от Поморие Елена Димитрова.
Тя сподели още, че е жертва на инсценировка, която цели да нанесе удар върху бизнеса на гаджето й, който е в конкуренция с Петър Морчев в този бранш.
Елена Димитрова и приятелят й Петко Пейчинов са категорични, че ще защитят честта и достойнството си по съдебен ред,като наказателна и гражданска отговорност ще бъде потърсена както от Петър Морчев, така и от медиите, които мултиплицират изречените от него неистини, ако не свалят злепоставящите я текстове.ЗАД КУЛИСИТЕ веднага се свърза и с други сърфисти, които се намират на остров Гюкчеада, и са станали свидетели на несъществуващата драма. Пред нас те заявиха, че изписаното в няколко сайта по случая е поредната фалшива новина и са готови да свидетелстват, за да бъде стигнато до обективната истина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *