„РАЗКОПКИТЕ” НА ТРУПА НА БУРГАСКИЯ БИЗНЕСМЕН СТОЯН СТОЯНОВ ОТ ПОЛИЦАИ И ЗАПОДОЗРЯН НЯМАТ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ПРАКТИКА!

„РАЗКОПКИТЕ” НА ТРУПА НА БУРГАСКИЯ БИЗНЕСМЕН СТОЯН СТОЯНОВ ОТ ПОЛИЦАИ И ЗАПОДОЗРЯН НЯМАТ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ПРАКТИКА!

Стоян Петров е и изключително неудобният очевидец на зам-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, който заедно с него извършва НЕДОПУСТИМО, НЕЗАКОННО И ПРЕСТЪПНО изравяне на трупа на убития Стоян Стоянов. От СРС по делото се вижда как шефа на „Терор” в ГДБОП Валентин Цоновски „се уморил”, Руслан от БОП също „се уморил” и те дали на Стоян Петров да копае и да разкопава като остави ДНК- то си по гроба и останките на Стоянов. „Професионализмът” на бопаджиите е съкрушаващ: първо, Стоян Петров може да ги убие с лопатата, той и без това е обвинен за двойно убийство във Варна. Второ, можели са да го „самоубият”, но още очевидно не е бил дошъл момента Стоян Петров да напише: „чух от умрелия Манол”, за да могат да обвинят Галин Костов и Станислав в поръчителството на убийство. На следващия ден, 9.10.2009 г., Стоян Петров в нарушение на закона е пуснат под „домашен арест” от прокурор Кипрова от Варненската окръжна прокуратура. Това става след нареждане по телефона плюс последващо писмо от шефа на ГДБОП Станимир Флоров.
Вчера Стоян Петров даде скандални показания пред съда по делото „Гранити”, първото „знаково” дело от управлението на Цветан Цветанов, с който бившият вътрешен министър с особената форма на главата се изпъчи, че бил хванал „поръчител на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов”. Петров каза истината, че е бил принуден да натопи другите трима съпроцесници – Галин Костов, Станислав Михайлов и Нено Стоянов, като в замяна бъде освободен от ареста, където лежал по друго убийство и бъде изведен зад граница: „На 7 октомври 2009 г. в ареста във Варна, дойдоха три лица, които ми казаха, че ги изпраща Бойко. Попитах кой Бойко, а те ми отговориха: “Айде, не се прави на ударен. Беседвахме 5-10 минути и се оказа, че Бойко бил тогавашният премиер Бойко Борисов. Той искал да унищожи двама, от които през 2008 г. искал пари за изборите, но не му дали. Ако не можел да ги унищожи финансово – да ги вкара в затвора. Аз трябваше да ги натопя. Става дума за подсъдимите по настоящия процес Станислав Михайлов /бивш шеф на Агенцията по държавни вземания/ и Галин Костов /съдия-изпълнител/.”
Ден след посещението на трите лица при Петров се върнали двама от тях – антимафиотите Валентин Цоновски от столицата и Руслан Димитров от Бургас: “Казаха ми, че те са сглобили пъзела, имали си поръчители, но нямали извършители. Някои трябало да им покаже гроб. Обещаха ми да ме изкарат от затвора, дори извън страната. На 8 октомври 2009 г. по обед антимафиотите Цоновски и Димитров ме взеха от ареста и ме заведоха в Дюленския проход. По пътя ми обясняваха какво да говоря, а после записваха “показанията му” на диктофон.Влязохме в гората и тогава от там се появи едно лице – после разбрах, че е от бургаската полиция. Заведоха ме до прясно изкопана дупка. Валентин отиде до едно дърво и взе лопата, а Руслан гребна 2-3 пъти, после пусна някаква малка емблема вътре, след което извика: “По това го познах” и си я сложи в джоба. Още на 9 октомври 2009 г. бях пуснат от ареста под домашен арест. Почти всеки ден антимафиотите, с които е редих пъзела” ми звъняха.На 14 ноември същата година бях разпитан пред съдия в Бургас като предварително “уговорих” показанията си с полицаите”.
Ето какво изнесе в публичното пространство още на 27 май 2012 АФЕРА за шокиращите действия на Валентин Цоновски и прокуратурата по „разследването” на делото „Гранити”. И до този момент никой от прокуратурата – вече на Цацаров! – не проявил интерес за безобразията, вършени в него от ченгета и прокурори!:
„Шокиращи разкрития за обещанията на поръчковите ченгета по делото „Гранити”
Мръсен сценарий кроят по делото „Гранити”. Ченгета и прокурори „абдикират” за да търгуват с обвиняем. На въпрос на съдия Захарин Захариев – кой го тормози в Бургаския затвор, подсъдимият Стоян Петров отговаря: „Прокуратурата и полицията, но всъщност те са едно. Тормозят ме тези, които ме изпратиха в Испания – това са същите хора, които ме върнаха от там – полицаите!”. „Внезапното” разболяване на прокурор Ангел Георгиев и искането на прокуратурата за отлагане на делото цели Стоян Петров да бъде смачкан и с него да бъдат осъществени недопустими цинични сделки. Какви?
Шокиращо скандалното дело с разследването си – „Гранити” бе отложено за 18 юни т.г. На предишното съдебно заседание, на пръв поглед абсурдно и напълно непрофесионално, прокуратурата поиска отлагане на делото, тъй като прокурор Ангел Георгиев „внезапно се разболял”, а останалите прокурорки не били ….запознати в пълнота с делото.
Съдията Захарин Захариев не скрива раздразнението си от този ход и в протокола е записано, че молбата на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и определените нови наблюдаващи прокурори – Костова и Славова, следва да бъде оставена без уважение, тъй като липсва процесуално основание за отлагане на делото, поради невъзможността на прокуратурата да се запознае своевременно със събраните материали.
„Прокуратурата е длъжна да познава делото, да се яви подготвена в съдебно заседание, изпълнявайки компетенциите по чл.46 и сл. от НПК. В този смисъл абсолютно несериозно е искането заседанието да се отложи, поради неподготвеност на държавното обвинение, което е длъжно активно да участва в съдебното производство като държавен обвинител и равнопоставена страна”, дава становище съдия Захариев. Съдията нарежда и препис от протокола да бъде изпратен на Висшия съдебен съвет, на Началника на Инспектората на ВСС, както и на главния прокурор Борис Велчев.
Четири години ченгета и прокурори скалъпваха престъпно делото „Гранити”.
Четири пъти обвинителния акт бе връщан поради смехотворност и некадърност, и сега „внезапно” прокурорите … не били запознати в пълнота с това, което има по делото. Каква е целта на поредната мръсна врътка?
Зловещата истина е, че полицаите, изпратили Стоян Петров и сами си го докарали от Испания, продължават да го натискат и мачкат, за да им „оправи” сътворените от тях престъпни бакии по разследването на делото „Гранити” за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.
В съдебно заседание на 16 май 2012 година подсъдимият Стоян Петров поисква да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража” в „домашен арест” с мотива, че има влязла в сила 20-годишна присъда за двойно убийство във Варна. Присъдата му е издадена от Варненския окръжен съд, потвърдена е от Апелативен съд – Варна и от ВКС.
Пред съдията Стоян Петров казва: „Това задържане е безсмислено, тъй като от 16.11.2011 г. имам влязла в сила присъда. Умишлено ме държат /б.а. – има предивид в Бургаския затвор/, тормозят ме от прокуратурата в Бургас. Осъден съм с влязла в сила присъда. Искам да се върна в затвора – Варна и да си я излежа. Моля да ме пуснете и да се махна от Бургас, и да си отида в затвора Варна, да си лежа присъдата там”.
На въпрос на съдия Захарин Захариев – кой го тормози в Бургаския затвор,
подсъдимият Стоян Петров отговаря: „Прокуратурата и полицията, но всъщност те са едно. Тормозят ме тези, които ме изпратиха в Испания – това са същите хора, които ме върнаха от там – полицаите!”.
Точно Стоян Петров е онзи чрез когото „корифеите на антимафиотската мисъл”, начело със зам-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, скалъпват цинично и лъжовно разследването по делото „Гранити” за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.
Припомняме, че Стоян Петров – обвиняем за две убийства плюс трето висящо дело за грабеж при опасен рецидив, с петкратно осъждане и след като съда отказва да го пусне от ареста, е възнаграден за „добро процесуално поведение” и е пуснат от прокурор Кипрова – това светило на правната мисъл, в домашен арест. По закон иначе „домашен арест” се взима само от съда. Очевидно обаче шефът на ГДБОП Станимир Флоров, замът му – шефът по „терора” Валентин Цоновски и прокурор Кипрова ги е досрамяло да го пуснат с подписка, а и не са можели да рискуват и служебни пари, заради пускане под парична гаранция. След като Стоян Петров излиза с прокурорската благословия на свобода, веднага заминава с личните си документи за Испания, защото никой не го търси. Едва на 11 март 2011 година, след 1 година и 5 месеца, е задържан с европейска заповед от Варна, след като е признат за виновен от Варненския окръжен съд и осъден на 20 години за нашумялото двойното убийство по делото „Трансинс”. Тази присъда е потвърдена и от ВКС.
Сега в съда същият Стоян Петров казва, че го тормозят СЪЩИТЕ тези полицаи, които „са го пратили в Испания и са го върнали от там!”.
Стоян Петров е и изключително неудобният очевидец на зам-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, който заедно с него извършва НЕДОПУСТИМО, НЕЗАКОННО И ПРЕСТЪПНО изравяне на трупа на убития Стоян Стоянов.
От СРС по делото се вижда как шефа на „Терор” в ГДБОП Валентин Цоновски „се уморил”, Руслан от БОП също „се уморил” и те дали на Стоян Петров да копае и да разкопава като остави ДНК- то си по гроба и останките на Стоянов. „Професионализмът” на бопаджиите е съкрушаващ: първо, Стоян Петров може да ги убие с лопатата, той и без това е обвинен за двойно убийство във Варна. Второ, можели са да го „самоубият”, но още очевидно не е бил дошъл момента Стоян Петров да напише: „чух от умрелия Манол”, за да могат да обвинят Галин Костов и Станислав в поръчителството на убийство. Трето, никога не е късно да си го „самоубият”, защото Стоян Петров го държат в Бургаския затвор, въпреки че трябва да излежава присъда във Варненския затвор.
Точно от това ДНЕС се притеснява Стоян Петров, който очевадно решава да излезе от мръсния прокурорско-ченгеджийски сценарий.
„Разкопките” на полицаи и заподозрян нямат аналог в световната практика!
Не присъстват поемни лица. Антимафиотите не се обаждат изобщо на дознател. Няма жълта лента около местопрестъплението. Няма експерт БНТЛ, или от друга лаборатория. Няма съдебен лекар. Няма фотограф, или видеозаснемане, но пък се чува как копаят, смеят се, подават си лопатите, уговарят се как да излъжат дознателя, че ловци били открили трупа, даже говорят, че може да мине лъжата им, защото ловния сезон бил започнал. Валентин Цоновски ГДБОП и Руслан Димитров от сектор БОП –Бургас, който се явява подчинен на Цоновски, заедно със Стоян Петров – обвиняем за 2 убийства и 5 пъти осъждан, разкопават и заравят трупа на Стоян Стоянов. От СРС-тата по делото се вижда, че на дознателя ченгетата му се обаждат час и половина след първото отравяне. Дознателят почва огледи в 17.50 часа, а Цоновски и компания още в 14.50 часа са приключили. По снимките и СРС-тата, които са приложени по делото, ясно се вижда, че са го заровили. Вижда се само част от черепа – всичко друго е напълно заровено. А може и тялото да е било изцяло заровено и снимките да са след второто изравяне?! Точно Стоян Петров е очевидецът на безобразието.
На следващия ден, 9.10.2009 г., Стоян Петров в нарушение на закона е пуснат под „домашен арест” от прокурор Кипрова от Варненската окръжна прокуратура. Това става след нареждане по телефона плюс последващо писмо от шефа на ГДБОП Станимир Флоров.
До 10.02.2010 г., или цели 4 месеца, Стоян Петров не е привлечен като обвиняем. Защо, ако наистина той им е показал гроба? Защо са му позволили да копае и да оставя свои следи, ако е бил заподозрян? Как така Стоян Петров безпрепятствено излиза от България с личните си документи? Защо не е обявен за издирване чрез ШИС, Интерпол, с европейска заповед за издирване от Бургаска окръжна прокуратура и Бургаска апелативна прокуратура? Стоян Петров се намира необезпокоявано в Испания с личните си документи до 11.03.2011 година, когато е задържан след присъдата му от Варненския окръжен съд, както и след пускането на европейска заповед за арест от Варненска окръжна прокуратура по друго дело за грабеж. „Те ме пуснаха и те ме върнаха”, казва днес Стоян Петров.
Сега целта на искането на прокуратурата за отлагането на делото е да бъде обработен и пречупен Стоян Петров, за да даде „правилните показания”, които са нужни на катастрофиралите ГДБОП и прокуратура!
Т.нар. „внезапно разболяване” на прокурор Ангел Георгиев не е нищо друго, освен „отсрочка” за кукловодите по делото, за да се даде време на поръчковите полицаи за обработката на Стоян Петров в Бургаския затвор. Пъклено време за ченгетата, които превърнаха Стоян Петров от неудобен свидетел в обвиняем, а вече и подсъдим.
Кой нареди на прокурор Ангел Георгиев да се разболее, след като по това дело в магистратските среди е общоизвестна тайна, че той не взима самостоятелни решения по него?!
Мръсните сценарии, които се разиграват
Първи вариант.
Съдия Кошничаров от Бургаския апелативен съд отменя определението на Бургаския окръжен съд и изменя мярката за неотклонение на Стоян Петров от „задържане под стража” в „подписка”, или „домашен арест”. Впрочем, ченгетата и Стоян Петров вече са играли в тази сценка с „домашния арест”, когато същите бораджии измислят дори адрес, като нареждат на прокурор Кипрова от Варненската окръжна прокуратура преди три години да пусне Стоян Петров точно под „домашен арест”. Кипрова все оше е на разположение и нищо чудно да се уреди прекъсването на наказанието „лишаване от свобода” за срок от 20 години и Стоян Петров ПАК да бъде отново изведен от страната.
Знаковата фигура в Бургаския апелативен съд е съдия Кошничаров – сега всите кукловоди него гледат! Още повече, че е обществена тайна, че каквото рече Кошничаров в Апелативния съд – Бургас, това става. Източници на АФЕРА сериозно твърдят, че точно Кошничаров се готви да оглави Бургаския апелативен съд при новия избор на председател, който предстои. Съмнявате ли се, че няма да успее?!
Втори вариант
Той се разиграва в момента чрез недопустим натиск върху Стоян Петров. Стоян Петров трябва да поеме вината за отвличането и убийството на Стоян Стоянов – срещу обещанието да му се направи пълна кумулация с присъдата на Варненския окръжен съд – общо 20 години лишаване от свобода, като излезе след 10-12 години. Освен, разбира се, ако прокурор Кипрова не го уреди да излезе по-рано с прекъсване.
Трети вариант
Стоян Петров „да си спомни” „правилните” предварително написани показания, които просто трябва само да подпише. Така, както е подписал напечатаните му показания като анонимен свидетел №3 по делото срещу обещанието да му възобновено варненското дело, а след възобновяването му – да бъде оправдан и по варненското, и по бургаското дело „Гранити”.
Тези сценарии не са сюжети от научнофантастични филми. Те са конкретни предложения, които се отиграват, предлагат се „со кротце, со благо и со малко кютек”.
В момента Стоян Петров е подложен на тотален натиск от бопаджиите за да приеме някой от тези варианти, за да не замиришат още повече мръсните им гащи по разследването на делото „Гранити”, в което НИКОЙ ОТ ТЯХ не търси истинските поръчители и убийци на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.
Наскоро съдия Кошничаров от Бургаския апелативен съд в интервю се изказа, че „по американските закони Стефан Стефанов щял да вземе над 100 години затвор”, заради нескопосания опит за обир на клона на Инвестбанк в Сливен. Колко ли години затвор обаче щяха да отнесат по американските закони съдии, които три години държат невинни хора по скалъпено разследване за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов?!
Дали в американското правосъдие се случват такива неща като с прокурор Кипрова, която иначе не издържала конкурса за прокурор в Районна прокуратура – Варна, е назначена за титуляр във Варненска окръжна прокуратура без конкурс?
Делото „Гранити” бе първото т.нар. „знаково” дело, по което с идването си на власт вътрешният министър Цветан Цветанов набързо се изцепи, че били хванали ето на, поръчителят на убийството.
Години наред Цветанов ругае и мачка съдиите, че са виновни, произнасяйки се не както му е угодно, заради провала на безобразно разследване на подчинените му антимафиоти.
Години наред Цветанов хваща за топките съдия след съдия /прокурорите не ги броим – те работят като държанка на МВР и изпълнителната власт/ и най-достойната професия се превръща в позорно слугинство, което изпълнява сценариите на болни полицейски мозъци.
Делото „Гранити” е цинична практика как се прави това.
Веселина Томова”
ГОДИНА ПО-КЪСНО – 2013 АФЕРА ОТНОВО АЛАРМИРА!:
„Целият обвинителен акт по делото „Гранити” се гради единствено на показания по слухове, чути от „умрял” и свидетели от „класата” на Момата.
През всичките 25 месеца, през които екссъдия Галин Костов стои запрещен зад решетките, „ювелирно” разследвалите ГДБОП-аджии и прокурори не посочват какъвто и да е мотив, заради който го посочват като поръчител на убийството!
Делото „Гранити” е учебно помагало как корумпираната система може да скалъпи удар срещу всеки, който по някакъв начин не и е удобен.
По делото за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов лъсват безобразни действия на полицаите от ГДБОП, хванати ръка за ръка с определени прокурори.
Валентин Цоновски ГДБОП и Руслан Димитров от сектор БОП –Бургас, който се явява подчинен на Цоновски, заедно със Стоян Петров – обвиняем за 2 убийства и 5 пъти осъждан, разкопават и заравят трупа на Стоян Стоянов.
Стоян Петров участва активно в копаенето, защото Валентин Цоновски се уморил…
Той беше уморен и в Перник, ако си спомняте, докато Чочо се гръмна в негово присъствие.
Всякакви биологични и други следи от Стоян Петров попадат около и в гроба, което е абсолютен гаф, изключително меко казано, защото ако Петров е заподозрян, по този начин /не/ волно ГДБОП му помагат да се оневини на последващ етап. Всички тези действия са извършени без присъствието на дознател.
От СРС-тата по делото се вижда, че на дознателя ченгетата му се обаждат час и половина след първото отравяне. Разкопаването се извършва без поемни лица, без съдебен лекар или какъвто и да е лекар, и без видеозаснемане. Дознателят почва огледи в 17.50 часа, а Цоновски и компания още в 14.50 часа са приключили.
По снимките и СРС-тата, които са приложени по делото, ясно се вижда, че са го заровили. Вижда се само част от черепа – всичко друго е напълно заровено. А може и тялото да е било изцяло заровено и снимките да са след второто изравяне?!
На следващия ден – 9.10.2009 г. Стоян Петров в нарушение на закона е пуснат под „домашен арест” от прокурор Кипрова от Варненската окръжна прокуратура.
Това става след нареждане по телефона, плюс последващо писмо от шефа на ГДБОП Станимир Флоров.
До 10.02.2010 г., или цели 4 месеца, Стоян Петров не е привлечен като обвиняем. Пита се в бопаджийската задачка – защо, ако наистина той им е показал гроба? Защо са му позволили да копае и да оставя свои следи, ако е бил заподозрян? Как така Стоян Петров безпрепятствено излиза от България с личните си документи? Защо не е обявен за издирване чрез ШИС, Интерпол, с европейска заповед за издирване от Бургаска окръжна прокуратура и Бургаска апелативна прокуратура?
Стоян Петров се намира необезпокоявано в Испания с личните си документи до 11.03.2011 година, когато е задържан след присъдата му от Варненския окръжен съд, както и след пускането на европейска заповед за арест от Варненска окръжна прокуратура по друго дело за грабеж.
Само тези действия показват пълна липса на професионализъм от страна на служителите на ГДБОП.
С гореописаните действия на служителите от ГДБОП лъсва обаче не само непрофесионализъм, но и престъпления по служба, или замитане на следи от престъпления. Нататък става още по-брутално – следват обвиняване на невинни хора, подбуждане на свидетели да лъжесвидетелстват, да набедяват, извършване на сделки и договорки с криминално проявени лица.”
Вчера вече в съда Стоян Петров даде отговор на много от поставените въпроси.
Как се скалъпва дело по Цветановоски и Флоровски. И как на „Бойко му трябва гроб”.
Време е прокуратурата на Цацаров най-после да се задвижи. Не само пиарно.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *