СКАНДАЛ! ВРЪЩАТ В ДАНС ЧОВЕК НА ЦВЕТАНОВ, КОЙТО ИЗНЕСЕ ИНФОТО ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА „КОСТИНБРОД”!

СКАНДАЛ! ВРЪЩАТ В ДАНС ЧОВЕК НА ЦВЕТАНОВ, КОЙТО ИЗНЕСЕ ИНФОТО ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА „КОСТИНБРОД”!

Утре Министерски съвет, начело с Бойко Борисов, ще гласува връщането в ДАНС на човека на Цветан Цветанов – Димитър Йорданов, като заместник – председател на ДАНС, разкри АФЕРА от свои брилянтни източници. Йорданов бе зам-директор на ДАНС по времето на управлението на ГЕРБ и подаде оставка по времето на служебния кабинет, оглавяван от Марин Райков.
Димитър Йорданов бе спряган и за лицето, което изнесе информация към Бареков за печатницата „Костинброд” и така цялото разследване бе на практика осуетено.
Като заместник-директорът на ДАНС Димитър Йорданов подаде оставка, а служебният премиер Марин Райков я прие. Това се случи след скандала с анонимното писмо на „група достойни прокурори“, в което бяха изнесени документи от разследването за бюлетините в Костинброд и се хвърляха обвинения към прокуратурата.
„Анонимните прокурори” бяха очевадно с ГЕРБ – профил.
Тогава от ДАНС не можеха да гарантират, че авторът на писмото не е при тях. А Димитър Йорданов бе ресорен заместник по проверката в печатницата в Костинброд. На 15 май, часове преди прокуратурата да даде пресконференция за акцията в Костинброд, при която в печатницата „Мултипринт“бяха открити 350 хил. бюлетини, годни за урните, „група достойни прокурори“ разпрати писмо до медиите от анонимен източник. В него главният прокурор Сотир Цацаров, Делян Пеевски и БСП бяха окачествени като „вещици“, които са спретнали предизборните компромати срещу ГЕРБ.
Установено бе, че писмото е със седалище в ДАНС. Зам – градският прокурор Роман Василев тогава показа прокурорско постановление, с което възлага проверката на ДАНС в печатницата в Костинброд. Най-долу на екземпляра, останал в прокуратурата, служител на ДАНС се е подписал, че го получава на ръка. На документа, пуснат в интернет, обаче липсваше собственоръчният подпис на получателя. Това бе най-ясното доказателство, сочено от Василев, че къртицата е в ДАНС, а не в прокуратурата. Съмненията останаха, че авторът на анонимката е самият Димитър Йорданов.
Утре същият този Димитър Йорданов, кадър на Цветан Цветанов, се връща триумфално в ДАНС, като зам-шеф!
Потрес.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *