СКАНДАЛ! ВУЧКОВ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО РАЗДЕЛИ ПОЛИЦИЯТА. НАРЕДИ НА ЕДНАТА ЧАСТ ДА НЕ РАБОТИ!

СКАНДАЛ! ВУЧКОВ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО РАЗДЕЛИ ПОЛИЦИЯТА. НАРЕДИ НА ЕДНАТА ЧАСТ ДА НЕ РАБОТИ!

Пушилките с „ограниченията на корупцията в КАТ”, които се разиграват от дни като пошъл пиар, доведоха дотам, че вътрешният министър Веселин Вучков – човекът на Цветан Цветанов, прегази тотално конституцията и раздели полицията на „добра” и „лоша”, на „работеща” и „през оная и работа”.
Според конституцията на България полицаите /всички!/ трябва да реагират, когато съзрат нарушение или престъпление.
Какво направи Вучково-Цветановата МВР компания обаче?
Ето какво:„Нови правила вече са в сила при проверките на шофьорите на пътя – само катаджиите, които се отличават от останалите служители на МВР по белите си фуражки или черните плетени шапки, когато е студено, могат да спират коли. Освен това вече всяка проверка се заснема с видеокамера, а местата, на които има разположени проверяващи, се обявяват предварително на електронната страница на МВР.
Проверките на пътя вече ще се правят само от КАТ, като на Охранителна полиция, чиято основна задача е опазването на обществения ред, се отнема това правомощие. Нейните служители ще спират коли само при мащабни операции за издирване на престъпници, като ще могат да проверяват лични документи и тези на колата, товар, багаж, вещества и др. Всичко останало – предпазни колани, детски седалки, изправност на автомобилите, е задача на служителите на КАТ. „Те са ясно разграничими от останалите, имат светлоотразителни кантове с надпис „Пътна полиция“, само те са с бели фуражки, при температури под 5 градуса имат право да носят черни плетени шапки със същия надпис„, заявява Вучков.
Така, на практика, полицията е разделена на „работеща” и „неработеща”, и то от самия вътрешен министър, което е абсолютно противоконституционно.
Който и да е друг служител на МВР, извън КАТ, ако види престъпление или нарушение, образно казано ще „си го премести” и НЯМА ДА РЕАГИРА, защото ако го направи, ще трябва да наруши заповедта на министъра си. И ще го шутират.„Специално определени от областните директори на МВР полицаи ще снимат проверките на КАТ с цифрови камери. Видеозаписите ще се пазят един месец, а самите проверки ще се извършват по т.нар. широкообхватен метод, при който едновременно се проверяват по няколко автомобила. Пътната полиция няма да спира дори за минаване на червен светофар или отнемане предимство на пешеходец. За тези нарушения в София и Варна ще се разчита на изграденото видеонаблюдение, а където няма камери, служителите ще изготвят докладна записка с номера на колата, а собственикът ще бъде призоваван в районното по местоживеене, за да му се състави акт. Пътните проверки ще се правят от минимум два екипа на КАТ, като идеята е, че така полицаите ще се следят един друг да не взимат подкупи.”, творят още от МВР – Вучков /Цветанов/.
Нищо, че МВР имат само … 28 камери. Щели да купят още 400 по 5 бона и да ги сложели на патрулките.
От цялата дунанма точно онези, които досега бяха обявявани като „лоши” и корумпирани ще спират нарушители, а всички други ченгета, дори и да видят каквото и да е престъпление, ще си обръщат главата на другата страна.
И корупцията – тю, тю, щяла да изчезне.
Да, бе, да.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *