СПАСИТЕЛИ, ПОЖАРНИКАРИ, ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ И СЛУЖИТЕЛИ В ЗАТВОРИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ!!! ИСКАТ НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР ЙОРДАН ХРИСТОСКОВ!

СПАСИТЕЛИ, ПОЖАРНИКАРИ, ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ И СЛУЖИТЕЛИ В ЗАТВОРИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ!!! ИСКАТ НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР ЙОРДАН ХРИСТОСКОВ!

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и Национална асоциация „Сигурност“ /НАС/ организират протест на 18.10.2014г. /събота/ от 14.00 ч. в градинката пред Централна баня в гр. София, с последващо шествие до Министерство на труда и социалната политика и Президенството.
Протестът е реакция на разпространената от медиите информация за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на служители заети в Сектор “Сигурност” и демонстрираната в последствие арогантност пред хиляди български граждани, от министъра на труда и социалната политика в служебното правителство Йордан Христосков, който нарече исканията им за прозрачност комични и заяви, че те не са хората, които имат право да искат оставката му.
С този акт на назначения от президента служебен кабинет, по един безпардонен начин е нарушен основен принцип на Международната организация на труда, а именно: нарушени са социалният диалог и колективното договаряне, като не са консултирани важни предложения за ограничаване на социални права със социалните партньори.
Всякакви обсъждания на темата и вземане на решения по нея са се състояли не само без участието на професионалните организации на служителите в Сектор Сигурност, но и без те да бъдат информирани. По този начин се създава порочна практика, която ощетява не само служителите, но и създава риск за националната сигурност.
Излизаме на улицата с твърдото желание за:
1. Незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система за заетите в сектор Сигурност без участието на техните представители.
2. Незабавна оставка на министъра на труда и социалната политика Йордан Христосков.
3. Спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за Министерството на вътрешните работи, с участието на професионалните организации на служителите в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието.
Организаторите на протеста канят и гражданите на Република България да подкрепят исканията за прозрачност, за социален диалог и за широк дебат по общественозначими теми!
sfsmvr.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *