Фигурира ли името Бойко Борисов в доклад с червен печат и видеоматериал от израелските служби?

Фигурира ли името Бойко Борисов в доклад с червен печат и видеоматериал от израелските служби?

АФЕРА задава въпроси. Взривопасни въпроси. Въпроси, на които знае отговорите. Задаваме ги публично към ДАНС, МВР и Разузнавателната служба. Нямаме никакви илюзии, че след тази публикация ще започне трескаво „опоскване” на архивите на МВР и „изчезването” им, както и така удобната формулировка „фалшифициране”. Нямаме никакви юлюзии, че от дълго време сме на „контрол”. Разбира се, неофициално и нерегламентирано.
Но точно заради това засега задаваме единствено въпроси, на които със сигурност ще дойде ден, в който отговорите ще излязат „черно на бяло”, въпреки че години са укривани в подземията на българското мрачно задкулисие.
1. Съществува ли документ в МВР – доклад – с червен печат, с дата 2 март 2004 година, направен от офицер с посочен секретен номер?
2. Съществува ли в доклада формулировката „във връзка с извънредна оперативна ситуация”?
3. Съществуват ли в този доклад три точки описани по номера 1,2,3?
4. Съществува ли понятието „нелегал” в първа точка? Отнася ли се то до лицето Сретен Йосич? Употребено ли е за лицето Бойко Методиев Борисов?
5. Съществува ли в доклада описание „за отстраняване” на лица, посредством „група”, свързана със служба в МВР? Съществува ли името на лицето Бойко Методиев Борисов, свързано ли е то с тази „група” в качеството му на главен секретар на МВР? Съществува ли употребен термин „заповед“? Свързана ли е тази „заповед“ с лица, свързвани с определена информация за контактите на лицето Сретен Йосич?
6. Съществува ли този доклад, и ако – да, съществува ли описание в първа точка как висш полицай с инициали Б.Б. /не Бойко Борисов/ е осуетил и манипулирал доказателства за тази „група”, за да завърши разследване с „поради липса на доказателства”?
7. Съществува ли във втора точка името на варненския бизнесмен Каро Агопович /застрелян през прозореца в дома си/ и свързано ли е това убийство с тази „група”?
8. Съществува ли трета точка в този доклад и съществува ли описано там, че се прилага видеоматериал „предоставен ни от израелските служби”? Описана ли е засечена среща край наша граница и написано ли е името на израелския офицер подготвил материала?
9. Съществува ли описание кои са присъствали на тази среща? Съществува ли името на Бай М. ? /Застрелян ли е няколко месеца по-късно от датата на доклада същата година Бай М.?/ Съществува ли името на лицето Бойко Методиев Борисов? Съществува ли името на лице от сръбски произход /не Сретен Йосич/? Съществува ли име на изключително видна политическа фигура? Съществува ли името и на още едно българско лице?
10 Съществува ли в този доклад, ако този доклад съществува, че е обсъждана „позицията, от която да бъде стрелбата”? Съществува ли името на Илия Павлов в тази връзка?Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *