ЦАЦАРОВ, АКО АЗ БЯХ ЦАЦАРОВ…

ЦАЦАРОВ, АКО АЗ БЯХ ЦАЦАРОВ…

Велики Вторник. На Велики Вторник от Страстната седмица се чете освен притчата за талантите, тази за десетте девици. В тази притча се говори за пет мъдри и пет неразумни девици, а се подразбира пет мъдри и пет неразумни човешки души. Мъдрите имали чисти светилници и свещен елей, а неразумните – само чисти светилници. Светилниците в тази притча символизират телата, а маслото (елей) – милостта. На гръцки език „милост“ се произнася „елеос“. Оттук е дошла и думата „полиелей“, което означава „многомилостив“.
„Многомилостив“ бе главният прокурор Сотир /Спасител от гръцки език/ Цацаров по bTV пред Антон Хекимян. Разбира се, не в телевизионното студио. Хекимян му бе отишъл на крака, въоръжен с очила, за да изглежда по-интелигентен.
Когато си имаш работа с ерудиран и пунктоално интелигентен прокурор, на всичкото отгоре с византийска жилка, трябва да си особено подготвен и внимателен. И коварен. Хекимян е за въртене на баници. При някой „Мастер шеф“. Хекимян никога няма да извади журналистическия „сатър“, защото е отреден на bTV да върти мазни баници.
Не ни се коментира интервюто на главния прокурор Цацаров. Омерзението понякога е най-силно , когато е мълчание.
НО.
Цацаров, ако аз бях Цацаров, въпреки и моята гръцка жилка, щях да изляза с името си, очите си и сърцето си и да кажа ясно, точно и категорично защо прокуратурата се дъни, защо е нефелна и защо нищо качествено не може да свърши.
Цацаров, ако аз бях Цацаров, НЯМАШЕ да изрека пред Хекимян като Цацаров: „… за да довършиш нещо трябва да имаш съдействието на МВР и ДАНС. При тази разбита система на МВР от реформи, правя възможното да си свърша работата“. Което преведено от византийски означава: МВР и ДАНС са зависими, некадърни, поръчкови и прокуратурата не може да разчита на качествена работа при разследването. А това е така, защото… И казваш истината с ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА НА СПИРАЧКИТЕ. И назоваваш КОЙ РАЗБИ СИСТЕМАТА НА МВР, ЗАЩО Я РАЗБИ, ИМЕНАТА НА ОНЕЗИ, КОИТО И В МОМЕНТА ПОДЪРЖАТ УМИШЛЕНОТО РАЗБИВАНЕ НА „СИСТЕМАТА НА МВР И ДАНС“. И ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ МОЖЕ ДА ГИ АРЕСТУВА.
Цацаров, ако аз бях Цацаров, НЯМАШЕ да изрека пред Хекимян /гънещ се и плахо правещ опит да „опонира“/: „… все още за нас е трудно да се разбере истината за това как е маскирано това мероприятие за СРС…“, отговаряйки как върви разследването по аферата „червеи“.
А по аферата „червеи“ във Варна, Бургас и Шумен, откъдето стартира тя, проверка на аферата „червеи“ прави същото това МВР, което забърка престъплението с „червеи“! Трудно било? Глупости на търкала! АФЕРА знае какви престъпления са вършени от ексшефовете на ДАНС и МВР, АФЕРА бе подложена на контрол върху трафичните данни с подпис на шеф на варненски районен съд, документи са УНИЩОЖАВАНИ от ексшефа на ДАНС, а на Цацаров му било „трудно“…
„Многомилостив“ е Сотир /от гръцки – Спасител/.
Цацаров, ако аз бях Цацаров НЯМАШЕ да си живуркам търпеливо дотогава, докато ми свърши мандата и ме прехвърлят в Конституционния съд, а щях да работя с риск да бъда застреляна, а не да разтягам удобния локум: „Името на Делян Пеевски никога не е потъвало, то винаги е на повърхността. Винаги стремежът е той да бъде ръка за ръка с премиера, с мен. Всеки от нас да бъде пришит към него. Да се каже – тук са добрите, там са лошите – тези с Пеевски„.
Но и в Страстната седмица е брилянтно ясно. Аз няма да бъда Цацаров, а Цацаров – Веселина Томова.
Веселина Томова щеше да изгони „търговците“ от Храма. С шутове. И щеше да каже Истината, че ако не може да свърши работата си, поради „фарисеите“ – си отива и тръшка вратата.
Цацаров е „многомилостив“ – „…при тази разбита система на МВР от реформи, правя възможното да си свърша работата“.
Когато в една работа ти ПОЗВОЛЯВАТ да правиш единствено „възможното“, пиши я бегала.
Амин.Веселина Томова
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *