ЦИК бяга от среща със Сидеров за наложената му цензура от БНТ

ЦИК бяга от среща със Сидеров за наложената му цензура от БНТ

ЦИК отмени насроченото си за днес заседание от 15:00 ч., защото разбра, че от АТАКА искат среща и разговор за наложената цензура над Сидеров от страна на БНТ.
Утре в 11.00 часа АТАКА излиза на протест пред БНТ срещу цензурата, която е наложена върху Сидеров, и нарушаването на принципа за равнопоставеност на участниците в избори.„Аз и мои колеги искахме да питаме защо проявяват двоен стандарт? От една страна ЦИК казва, че не може да се намеси по казуса с БНТ. Не може и да поиска БНТ да изпълни Споразумението, подписано от Кошлуков с АТАКА. В него се казва, че имам право на достъп до участия в БНТ и не може решение на Управителен съвет да отмени Споразумението”, заяви Волен Сидеров пред журналисти пред сградата на ЦИК.
„В същото време ЦИК ме глобява за участието ми в „Референдум”, за което решава, че съм нарушил нещо си. После пише писмо, че не може да се намеси и не може да отговори на искането ни да се осигури достъп до БНТ. Казва „не сме страна”. Веднъж е страна, веднъж не е. Това не е правно издържано поведение на институция, каквато е ЦИК”, смята лидерът на АТАКА.
Той попита защо Кошлуков погазва собствения си подпис в Споразумението и защо БНТ ограничава правото на една политическа сила и кандидат за кмет да имат достъп до ефира на държавната телевизия.
Сидеров припомни, че не го допуснаха в петък до участие в предаването „Панорама” и симпатизанти на АТАКА 5 часа стояха на протест на „Сан Стефано” пред завързана с верига бариера.
Относно регламента на „Референдум” Сидеров беше категоричен, че и 7 секунди не е оставен да говори сам, а върху него са говорили водещата и Юлиан Ангелов от ВМРО.
„Защо свалиха предаването от сайта? Нека се види дали съм нарушил, или не регламента”, добави Сидеров и отсече: „Не може да ме поставят като обвиняем при неизяснени обстоятелства. Сега трябва да отида в Радио „Свободна Европа”, за да се чуе гласът ми в България ли? Както през лятото на 1989 г., когато беше комунистическият режим. Имам опит в това да съм цензуриран и заглушаван”.
Адвокат Миряна Сарандева-Такова беше категорична, че ЦИК и БНТ погазват правила, при които се изисква равнопоставеност на участниците в изборите.
„За АТАКА и Сидеров, като кандидат-кмет на най-големия град, не се осигурява равнопоставеност”, каза тя и добави, че са нарушени правилата на ЦИК за водене на предизборна кампания и Изборният кодекс.Утре в 11 часа АТАКА излиза на протест пред БНТ срещу цензурата, която е наложена върху Сидеров, и нарушаването на принципа за равнопоставеност на участниците в избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *