ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЦИНИЗЪМ ДА УПРАВЛЯВА ЖИВОТА НИ?

ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЦИНИЗЪМ ДА УПРАВЛЯВА ЖИВОТА НИ?

Предателски сълзи в ефир, в исторически познат стил „отказвам се от миналото“, само за да ме допуснете отново…АЗ СЪМ ВЕРЕН КОМУНИСТ, ЗАЩОТО СЪМ ВНУЧКА НА РАЗСТРЕЛЯН ОТ КОМУНИСТИТЕ
Първата ми реакция от сърцераздирателната, примесена със сълзи „драма“ на Цецка Цачева за потеклото и снощи, беше отвращение, беше погнуса. Когато, за да си присвоиш още една точка, започнеш да играеш долнопробен театър, всичко вече е загубено и за този, който го играе и за онези, които му вярват. И не защото дядото на кандидат президента на ГЕРБ е бил убит или не… За такива трагедии знаем твърде много. Причаната за погнусата е много проста. В ефир видяхме с очите си защо демокрацията не успя в България, с очите си видяхме защо всичко онова, което започна на 10 ноември се провали.
Ами защото освен КОМУНИСТИ /БКП/, други демократи не останаха и май не е имало. Защото тяхната перфектна школа на сътрудници на ДС или прикрити доносници, им даваше обиграното, рутинно прилагане на подлостта, за да бъдат елеминирани онизи, които с идеите и душата си започнаха промените.Някой може ли да зададе въпроса, как при биография с дядо – фашист, капиталист, изедник или някакъв друг по терминологията нa комунизма, с дядо, когото БКП не е харесала през 1952 година и не просто е интернирала, а осъдила на смърт, пък ВНУЧКАТА Е БИЛА ПРИЕТА В БКП.
Има ли някой, дори и младите, които малко познават онова време, да не е наясно, че членството в БКП не беше проста работа, че да станеш член на БКП беше нужна биография, че в тази биография не можеше да има бели полета и „петна“ срещу комунистическата идеология, че бяха нужни поръчители, че се правеше подробно изследване, до девето коляно…. Страх ме е дори да си го помисля, на каква цена Цецка Цачева е станала член на БКП? Защото „най самоотвержените“ комунисти бяха онези, които с поведението си прикриваха минало, „най-верните комунисти“, бяха онези, които са излезли от предишните, скривайки това, най-подлите комунисти бяха онези, за които петната в миналото са пречка за тях и с демонстрирана показност загърбваха, зачертава, отказваха се публично от потеклото си, от близките си, от семейството си, заради своето комунистическо бъдеще. И всичко това за да си гарантират членство в БКП, за да имат привилегията РАБФАК, за да успеят в онзи строй.До вчера си мислех, че доказаното ползване на привилегии от БКП е основния грях на Цецка Цачева.
Днес си мисля, че НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ ТЯ Е ПРЕДАТЕЛ. ПРЕДАТЕЛ В ЦЕЛИЯ СИ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ.
Внучката на разстрелян от БКП е крила това (КАК?) през целия си съзнателен живот? Защо? За да учи, за да има работа в общинския съвет, за да има апартамент, за да има правото да измести по-можещи или…. И как е успяла, при безпощадната машина на държавна сигурност. Може би тук е мястото да попитаме – Какви документи е имало в ДС, за да може една внучка на убит от БКП да се ползва с превилегиите на същото това БКП? Какви подлости и мръсни неща са извършени, за да се затънти някъде в някоя папка това минало. И няма никакво значение дали някъде в папките е останало досие… (знаем как част от тях изчезнаха), важното е, че никой не може да даде отговор на тези въпроси, защото отговорите вече са доказани исторически.
Омерзен съм до дъното на душата си. Всичко онова, което ме отврaщаваше в част от лидерите-гробокопачи на СДС довели го до днешния бутиков, само за тяхна полза вариант, беше тяхното минало на ЗАВИСИМИ ХОРА. Отвращаваше ме тяхното предателство, тяхната подлост, тяхната безцеремонност да набеждават, да клеветят, да доносничат, само и само да останат, отново и отново да останат на власт и да са само те.
Тази вечер видях същото. Всичко останало е фрази и декларации, теории и тези, които могат да се научат, да бъдат тренирани и казани от всеки с някакво образование и грамотност.
Но предателството, онова, което е в душата, подлостта и лицемерието, с което е осеян живота ти, това не може да се зачертае или да се прикрие с няколко сълзи.Никой няма право да ни предлага предател за ПРЕЗИДЕНТ!
Защото утре това предателство ще бъде върху всички нас, защото то няма да е срещу дядото, то няма да е срещу семейството. Това предателство ще е срещу държавата, срещу нацията, срещу народа ни, срещу всеки от нас.
Помислете си. Днес, за този избор, наистина няма значение ляво и дясно. Изправени сме пред избора морал или цинизъм, пред избора честност или предателство. Всичко друго, ако е съпроводено с предателство, няма никаква стойност.
Помислете си, всички, които се колебаете, всички, които вече сте избрали, всички, които няма да отидат да гласуват. Ще позволите ли ПРЕДАТЕЛСТВОТО да ни управлява? Ще позволите ли политическият цинизъм да ръководи живота ни? Ще позволите ли моралното лице да няма никакъв морал?Любо КОЛЬОВСКИ с биография журналист,
бивш зам.главен редактор на в.„СВОБОДЕН НАРОД“
бивш зам. главен редактор на в. „ДЕМОКРАЦИЯ“;
бивш гл. редактор на в. „ПОДКРЕПА“P.S. Току що видях нещо написано от моя колега и добър приятел Зоя Деянова, което прилагам да видите сами:“Зоя Деянова:
За добро утро един спомен по повод изцепката и сълзите на некрасивата и немлада внучка на разстреляния дедо Цачев.
Моят бивш съдружник и колега Тошо Тошев преди Десети беше заместник главен редактор на „Труд“ и партиен член. Тази длъжност беше номенклатура на ЦК на БКП. Работил е и в ГК на БКП в София. Да казвам ли как ги проучваха? Не.
Та Тошо преди Десети ми разказваше за баща си, че е бил в Белене за кражба на платове от някакъв склад. Пияница, пребивал жена си и двете деца, дори посегнал на 12 годишната сестричка на Тошо. Е, това е татко му по негов личен разказ.
След Десети наглецът написа в книгата си, че баща му е бил затворен в Белене по политически причини.
И ми подари книгата си с посвещение без срам.
Край на разговора.“Колаж: Иво Ангелов – Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *