АБСУРДИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

АБСУРДИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

И така, да направим опит да подредим пъзела.
1. Изявленията на военния и външния министър по повод коридора за руските самолети с хуманитарна помощ нямат никаква стойност, тъй като не са санкционирани от парламента и дори и от премиера.
2. Официалното изявление на президента е противоконституционно.
3. Сирия е членка на ООН и срещу нея не са предприети никакви икономически или други санкции.
4. Сирия е платила 400 млн. долара на Русия по договор за снабдяване със зенитни ракети. Които са на склад в Русия и не могат да бъдат доставени на законно избраното сирийско правителство.
5. В Сирия управлява законно избрано правителство, срещу което нерегламентираната и непризната от никого Ислямска държава води партизанска война в защита на фундаметалистки ислямски цели, чието постигане би застрашило мира в целия свят.
6. Русия не е длъжна да предоставя за митнически и други проверки свои транспортни самолети. И както се вижда, със съгласието или без съгласието на българската администрация, руски самолети прекосяват въздушното ни пространство.
7. Какво превозват руските самолети било повече от ясно, според ясновидеца-президент. Не е ясно какво превозват натовските и американските самолети, които прелитат над разни фолклорни събори и други цивилни обекти.
8. Мълчанието на премиера в тая мистериозна обстановка е ярко и поредно доказателство за липсата на каквато и да е управленска компетност и загриженост за националната сигурност на републиката.
9. Кризата с бежанците-мигранти, емигранти и пр. е грижа само на вътрешния министър и вицепремиер Р. Бъчварова, която е доказала своята некомпетентност категорично и безусловно.
Казаното до тук е повече от достатъчно това правителство да подаде оставка, а президентът да разпусне парламента и веднага след това също да подаде оставка. От там нататък се отваря много работа за прокуратурата, следствието и съда. Което, разбира се, няма да се случи.
За ролята на САЩ и тайните служби на тая жандармерийска структура – да се произнесе ДАНС.
Шегувам се, разбира се.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *