Агенция „Митници“: Близо 1,7 тона наркотици са задържани от началото на годината

НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ: Драстично увеличение на натиска у нас

Агенция „Митници“: Близо 1,7 тона наркотици са задържани от началото на годината

Близо 1,7 тона наркотици са задържани от началото на годината при над 80 случая. Това показват данните на агенция „Митници“. Най-голямото количество е марихуана, както и синтетика, екстази и кетамини. Само преди няколко дни служители на „Капитан Андреево“ заловиха марихуана на стойност над 2 млн. и 300 хиляди лева. 

Откриха марихуана за над 2,3 млн. лева на ГКПП „Капитан Андреево“

Според шефа на митническия пункт Георги Господинов марихуаната е била открита в камион, в който е било упоменато, че се превозват химически съединения за Германия и Швеция. „Имало е подаден сигнал за голямо количество дрога. При проверката са установени 145 кг канабис, укрити в сакове между багажите и кашоните, съставляващи декларирания багаж. Марихуаната е основното трафикирано вещество от Европа към Турция. От началото на годината сме задържани 220 кг. Основното вещество, трафикирано като транзит през страната, е хероинът. Малко над 125 кг са задържани на „Капитан Андреево“ от началото на годината“, заяви той. 

По думите му тъй като контролът на сухопътните граници е много висок, трафикантите предпочитат пристанищата, за да прекарват по-големи количества. „Дрогата се укрива основно в тайници на превозни средства и кухини, изграждат се под резервни думи и двойни стени на газовата бутилка. Така се пренасят между 5 и 15 кг. Субстанциите се откриват чрез рентген и физическа проверка“, разкри Господинов.

Повече вижте във видеото.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *