Адвокат Марковски: Алексей Петров най-вероятно е убит с един изстрел в главата

Адвокат Марковски: Алексей Петров най-вероятно е убит с един изстрел в главата - 1

Адвокат Марковски: Алексей Петров най-вероятно е убит с един изстрел в главата

Прави впечатление професионалният почерк на реализиране на този разстрел. Това престъпление е било много добре организирано и планирано дълго време. Общоизвестните факти говорят, че има прицелна стрелба, която не е от близка дистанция. Това е свързано със сериозна подготовка за използване на дългоцевно нарезно оръжие, най-вероятно – карабина, снабдена с оптични прибори за прецизност. Най-вероятно става въпрос за еднократен изстрел в главата. Това каза адвокат Димитър Марковски в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Продължава разследването на показното убийство на Алексей Петров

По думите му предстои да се уточни дали спътницата на Петров е била ранена със същото оръжие. „Ако има друго, значи на мястото са били двама стрелци. Самата местност Бай Кръстьо е като фуния – има доста високи точки, от които може да се извърши прицелна стрелба на немалка дистанция“, заяви той.

От своя страна журналистът Захари Белчев от „Телеграф“ каза, че е имало очаквания, че срещу Алексей Петров може да бъде извършено ново покушение.

„По пътя, където е извършено убийството, няма храсти, има добра видимост. Допуска се, че е стреляно от самото шосе, но не се знае дали от кола или колело. Извършителят може да се е качил като турист с велосипед, с градски транспорт или да го е взела кола“, посочи той.

Според Белчев полицията вероятно е имала оперативна информация за издирвания, защото вчера следобед е бил затворен проходът „Петрохан“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *