Ако България излезе от ЕС, откъде ще крадат многобройните Бацета, Лилета и Фандъчета? Изритайте Тиквата и цялата му крадлива пасмина!

Ако България излезе от ЕС, откъде ще крадат многобройните Бацета, Лилета и Фандъчета? Изритайте Тиквата и цялата му крадлива пасмина!

За разлика от масово ширещото се мнение в последните дни, не смятам, че България трябва да напуска ЕС. Поне все още не, докато има някакъв шанс дебелогъзите чиновници и тарикати в Брюксел да им светне, че без основен ремонт този съюз си отива. От неолиберален чиновник да очакваш да се реформира обаче, е все едно да чакаш от умрял писмо.
И все пак – само си представете, ако България излезе от ЕС, откъде ще крадат многобройните Бацета, Лилета и Фандъчета? Кой ще плаща безумни пари за безумни проекти копи-пейст с още по-безумни заглавия от сорта на “Укрепване капацитета на структурите на гражданското общество за подобряване на корпоративното управление и развитие на корпоративната социална отговорност”, или пък на “Повишаване на административния капацитет на БСМВО и постигане на партньорство с държавната администрация чрез провеждане на обучение по специализирана програма „Одобрен Икономически Оператор”…
Кой? Кой ще плаща за тези безумия, ако не е ЕС – новият ни Съветски съюз?
Иначе съм виждал позитивните страни на ЕС. Виждал съм как там, където ЕС не крепи мутри на власт и не си затваря очите за безобразията им, се случват добри неща. Затова Словакия, на която ясно бе казано, че докато Владимир Мечияр й е премиер, няма да види ни членство в ЕС, ни в НАТО, днес е най-големият производител на автомобили на глава от населението в Европа.
Затова си опичайте акъла и на първо време изритайте Тиквата и цялата му крадлива пасмина, трупаща милиарди дългове, вместо да искате излизане от ЕС. Бъдете византийци.
Не ги гледайте британците, те си имат Австралия, Канада, Нова Зеландия, Индия, Малайзия, Южна Африка, Сингапур и т.н., и т.н. Докато има такива като индийците от ТАТА да произвеждат Land Rover и Jaguar, ще я има и Британия.
Дреме им на гъза, ще им е трудно известно време, ще претърпят краткосрочни загуби, но те са умни хора и ще се оправят. Дори ми се струва, че сега ще бъдат по-амбицирани отвсякога да натрият носовете на Юнкеровци и Шулцовци, които две стотинки не са изработили през живота си извън лъскавите офиси и политически кабинети.
А островитяните са инатести копелета – като си наумят нещо, обикновено го правят… и то така го правят, че всички останали накрая са с пръст отзад.Йордан Мичев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *