АКО ДЪЩЕРЯТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРА, ТО КАКВО МИСЛЯТ… МВР ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ!

АКО ДЪЩЕРЯТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРА, ТО КАКВО МИСЛЯТ… МВР ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ!

На какво ли не сме се нагледали при управлението на МВР. Винаги обаче могат да ни изненадат…”приятно”! Честито на Румяна Бъчварова, МВР-шефката, която ще разбие престъпността. Превръща ли се обаче МВР в инструмент за лично ползване от…дъщерята на Бъчварова?
Миналата седмица написахме, че е пълно с “морални наглеци”, които днес определят кое е правилно, кое е вярно, кое е морално. Имат ли тези “морални наглеци” обаче право да приватизират истината?! НЕ!
Сайтът, в който Лора Филева работи – Дневник.БГ пише във вторник сутрин, че “Цацаров ще разрешава каква информация ще се оповестява до медиите за работата на Специализираното звено “Антикорупция”. “В споразумението, с което спецзвеното беше създадено, е записано, че съобщения до медиите за работата на звеното се правят от пресцентровете…”, пише още Дневник.БГ. От написаното става ясно, че сайтът на издателя Иво Прокопиев разполага с документ, който представлява служебна информация. Дали е получен от хора в прокуратурата или от ДАНС, а може би от МВР?! Ако е последното – лошо, г-жо Бъчварова, лошо, излиза, че дъщеря Ви преджобва сутрин папките и си взима “туй-онуй”.
Ако дъщерята на вътрешния министър не може да се контролира и толкова елементарно се “осветява”, то какво мислят нейните работодатели, които представят себе си за връх на етичната журналистика. Какво биха направили издателите на FT.com или NY Times? Щяха да намерят за необходимо Лора Филева да не изпада в закачлив “конфликт на интереси”.
Американската фондация “Америка за България” дава цели 6 млн.лв. за изданията на Прокопиев. Очевидно, че този разградски бизнесмен има проблем с пазарната икономика, нищо, че представя себе си за радетел на свободата. Ако отговаряше на стандартите и на пазарните правила, то изданията на Прокопиев нямаше да бъдат губещи, а освен, че щяха да излизат на печалба, те щяха да бъдат и обективни. Прокопиев обаче не се посвени и се опита да прокара тезата, че изданията “24 часа”, “Труд”, “Преса”, “Стандарт” и т.н. трябвало да бъдат национализирани.
Добре е Прокопиев, Румяна Бъчварова и т.н. да продължат да менторстват, но рано или късно ще попаднат в собствения си капан.
А за “журналисти” като Лора Филева…снимките говоря достатъчно.Владимир РазпоповНа снимката: От ляво на дясно: Лора Филева, Галя Прокопиева, Росен БосевИзточник: Аfera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *