Ако само до преди месец г-н Алексиев можеше да бъде сигурен във втория си мандат, с всеки изминал ден това се превръща в химера. Все повече хора са на мнение, че ГЕРБ трябва да мисли за алтернативна кандидатура

Ако само до преди месец г-н Алексиев можеше да бъде сигурен във втория си мандат, с всеки изминал ден това се превръща в химера. Все повече хора са на мнение, че ГЕРБ трябва да мисли за алтернативна кандидатура

За Зоната на комфорт в Ръководството на Община в Поморие.
Едно от определенията за лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати. За съжаление, през последните 3 години хората, гледащи на света от прозорците на сградата на Общината в Поморие правеха именно това. За още по-голямо съжаление продължават да го правят и в момента, а по действията им е видно, че надежда за промяна в обозримо бъдеще няма.
Пред вид на това, че самия аз работих активно за промяна на статуквото на предните избори и допринесох в известна степен за това е повод да се замисля и в чисто психологически план да дефинирам проблема. Защо Човекът на когото вярвах аз и мнозинството от гражданите на Поморие започва стремглаво да губи доверието ни?Според мен Ръководството на Община Поморие през последните 3 години влезе трайно в Зоната си на комфорт. Наличието на стабилно мнозинство в Общинския съвет, както и липсата на опозиция в лицето на групите на ДПС и БСП го накара да влезе в тази зона. Кметът и неговите заместници си стоят в нея и се чувстват удобно и комфортно. Но какво представлява тя? На какво се дължи? Защо е важно да я напуснат? Или поне периодично да излизат от нея! А най-добре да изградят механизъм, който да не допуска влизане в нея!
Зоната за комфорт е онова състояние на липса на тревожност, в което, използвайки ограничен набор от поведения Кметът получаваше относително стабилни резултати без да се излага на определени рискове.
Само по себе си това състояние не е нещо лошо. Какво по-добро от това да се чувстваш удобно, да изпитваш чувство за сигурност? Но това си има своите подводни камъни. Живеейки твърде дълго в Зоната си на комфорт Кметът и неговите заместници изпаднаха в определено статично състояние, докато животът /в частност обществото/ продължаваше да е динамичен. Или докато те стояха и стоят на едно място всичко около тях се движи и променя.
Позволявам си да направя паралел с бизнес средата, в която всички живеем. В конкурентната среда, в която работи собствената ни фирма, или на работното ни място, да стоим дълго в Зоната на комфорт означава да ставаме все по-неконкурентноспособни, все по-малко успешни за околните и за себе си. И ако в бизнес средата стоейки в Зоната на комфорт вредиш само на себе си, то когато си поел ангажименти пред Обществото и стоиш в Зоната за комфорт ставаш безполезен и дори опасен за него.Наличието на стабилно и послушно мнозинство в Общинския съвет и липсата на реална опозиция вкараха Ръководството на Община Поморие за дълго в Зоната им на комфорт. Почти незабелязано се подминаха „упражненията“ на Кмета и на Заместника му по строителството по изграждането на „Синя зона“, Брегоукрепване на ул.“Морска“ и „Велоалея“. Само Господ може да каже с колко пари бе ощетен данъкоплатеца! Да не говорим за асфалтирането на улица „Вапцаров“ в квартал „Свети Георги“, която се асфалтира /около 700м/ без да се изгради канализация. А вече бе в ход подготовката на проекта за „Водния цикъл“. Кой в света прави подобни безумия? В рамките на три години два пъти да асфалтираш улица от 700м? Създава се впечатление за твърде топли отношения между Заместник кмета по строителството и Пътно-строителната фирма! Същото се наблюдава и в хода на изпълнението на „Водния цикъл“! За съжаление политическата отговорност ще понесат Кметът Иван Алексиев и Партия „ГЕРБ“ на предстоящите избори. И ако само до преди месец г-н Алексиев можеше да бъде сигурен във втория си мандат, с всеки изминал ден това се превръща в химера. Все повече хора са на мнение, че ГЕРБ трябва да мисли за алтернативна кандидатура, ако ситуацията не се промени кадрово в рамките на седмици. Освен ако не иска да загуби изборите в третия по големина черноморски град!
За всичто това е виновна ТЯ! ЗОНАТА НА КОМФОРТ на Кмета Иван Алексиев и неговите заместници!Не визирам само Янчо Илиев!
За да напусне Зоната си на комфорт Уважавания от мен господин Иван Алексиев следва да направи спешени промени в екипа си. И да се отвори към гражданското общество! Ако все още може! И … докато все още може! Пиша това без грам ирония!
Сбогуването със Зоната за комфорт на Ръководството на Общината е онова нещо, което ще сложи начало на изграждането на подобаващи отношения между местната власт и Гражданско общество в Поморие. А ако това не се случи, Поморие ще си остане в хаоса, в който се намира, а политическата тежест на партия ГЕРБ в района ще е срината. Което неминуемо ще се отрази и на национално ниво.Желязко Атанасов
Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *