Александър Лукашевич: Москва възприема ученията на НАТО и САЩ в България като заплаха и провокация

Александър Лукашевич: Москва възприема ученията на НАТО и САЩ в България като заплаха и провокация

Съвместни тактически учения с участието на подразделения на сухопътните войски на САЩ започват днес на полигона Ново село в България, информира ТАСС. Агенцията цитира изказването на министъра на отбраната Николай Ненчев, че „българската армия ще използва ученията, за да тества своята способност за реакция в кризисни ситуация“ и че за модернизиране на инфраструктурата на полигона Ново село ще бъдат вложени около 30 млн. долара.
Тази година, уточнява ТАСС, на територията на България ще се проведат десетки тренировки и учения с участието на сили на НАТО. В петък започнаха военни маневри и в Черно море, припомня агенцията.
За участието на български военнослужещи в операции на Северноатлантическия съюз през 2015 г. в бюджета на министерството на отбраната са предвидени към 11,5 милиона евро.
Говорителят на руското вътшно министерство Александър Лукашевич заяви, че Москва възприема активността на НАТО в близост до руските граници като заплаха. По думите му Съединените щати трябва да си дадат сметка, че подобни провокационни действия няма да спомогнат за решаване на украинския конфликт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *