Американските спецслужби движат ръката на ислямските терористи в Париж. На САЩ е изгодно да посее хаос в Европа

Американските спецслужби движат ръката на ислямските терористи в Париж. На САЩ е изгодно да посее хаос в Европа

„Искам да отбележа, че в последните години и десетилетия, така наречения ислямски тероризъм – е в ръцете на една от водещите спецслужби в света, имам предвид САЩ. Уверен съм, че за събитията в Париж, така или иначе, зад тези ислямисти, които направиха това, стоят американски куратори. Версията, че мотив за нападението са карикатури на пророка Мохамед, изглежда смешно”, коментира за www.lifenews.ru руският политолог Алексей Мартынов.
„Какво, пет години не са извършили плана си? Това е смешно. Всичко е изчислено. И подготвено явно не от тези хора, които се явяват изпълнители. Първият извод, който се набива: Франция се оказа абсолютно неподготвена към подобна проява на тероризъм, спецслужбите не успяха да го предотвратят. Тук възниква въпроса – защо?
През последните години много водещи европейски страни фактичски отстъпват своя суверинитет в областта на безопасността, полягайки на „големия американски партньор” и всемогъщите американски спецслужби, които се се борели с международния тероризъм.
През последните години много европейски страни ограничиха сътрудничеството с Русия в областта на борбата с международния тероризъм под давлението на САЩ. И отстъпвайки отчасти своя суверинет в областта на безопасността, бъдете готови, че с вас ще постъпят така, както постъпиха с Франция.
Два дни преди атентата френския президент Франсоа Оланд се изказа, че е нецелесъобразно да бъдат продължени санкциите срещу Русия и тези събития могат да бъдат свързани. Това предположение изглежда странно, но именно това може да бъде направен разчет от организаторите на терористичия акт.
Сега убийството на карикатуристите се нарича атака на ислямистите срещу свободата на словото в Европа, а от друга страна на всички е ясно, че това не е точно така. Ислямските радикали не реагират на публикации в списанията. Самото появяване на карикатури в Charlie Hebdo може да бъде инспирирано от спецслужбите преди няколко години, за да може да се даде възможност в бъдеще да бъде посят регилиозен смут и страх във Франция.
Тези терористи са провеждали подготвка в „Ислямска държава”, а сега американският президент скърца със зъби, наричайки „Ислямска държава” – угроза. А чий проект е „Ислямска държава”? Това е проект на САЩ, създаден от американски инструктори и съоръжен с оръжие и пари от продажби на окраден нефт.
На САЩ е изгодно да посее хаос в Европа. Вашингтон нацелна Европа по пътя на конфронтация с Русия, но този път е неизгоден за европейците, доколкото ще възникне не толкова икономическа, колкото цивилизационна криза. Убеден съм, че опитите на американците да потопят Евросъюза в страх и религиозни междуособици ще доведат до обратен ефект: Русия и Европа ще се сближат пред общата заплаха – тероризма и хегемонията на САЩ.”Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *