Англия мисли революция: Треньорката на жените може да поеме мъжете

Англия мисли революция: Треньорката на жените може да поеме мъжете

Англия мисли революция: Треньорката на жените може да поеме мъжете

Англия може да направи революция във футбола и да даде поста на селекционер на мъжкия си тим на жена.

Това, което доскоро звучеше абсолютно невероятно, изобщо не е изключено да се случи, твърди Марк Белингъм, изпълнителен директор на Футболната асоциация на родината на футбола.

Кандидат за поста е Сарина Вигман, която за няколко години преобрази женския национален тим на страната. „Трите лъвици“ спечелиха европейската титла преди година, а на настоящото световно първенство стигнаха финал срещу Испания (в неделя).

Работата на специалистката от Нидерландия не е останала незабелязана за шефовете.

„Хората казват, че трябва да намерим най-добрия човек за поста, когато Гарет Саутгейт си тръгне – каза Белингъм в интервю пред BBC. – Но дали трябва да е мъж? И защо е задължително да е англичанин? Трябва ни най-доброто възможно решение, но то изобщо не е задължително да е мъж.

Сарина върши страхотна работа, познава изцяло структурата на футбола в страната и няма граници на нейния потенциал като треньор. Със сигурност бихме я приели като сериозен кандидат, ако Гарет си тръгне. И когато се случи това.“

Имената на Греъм Потър и Франк Лампард също се споменават за евентуален заместник на Саутгейт след Евро 2024. Но в анкета на същата медия, Вигман получи два пъти вотове от тях сред феновете.

В същото време Сарина е желана и за селекционер на националния тим на САЩ, който се провали в защитата на световната си титла и уволни наставника от Северна Македония Влатко Андоновски.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *