Антисемитски скандал в управата на Бавария

Антисемитски скандал в управата на Бавария

Премиерът на Бавария поиска вчера неговият заместник незабавно да изясни ситуацията по обвинения, че като гимназист е разпространявал антисемитистка брошура, предаде ДПА, цитирана от БТА. „Тези обвинения трябва да бъдат изчистени – сега и завинаги“, заяви Маркус Зьодер.

Като се позовава на свидетел, „Зюддойче цайтунг“ информира, че Хуберт Айвангер е разпространявал брошурата в гимназията си в Бавария през учебната 1987-88 година. Според информацията брошурата е съдържала памфлет, чиято тема е бил концентрационният лагер „Аушвиц“, където според историци нацистите са причинили смъртта на 1,1 милиона души, преобладаващо евреи, уточнява ДПА.

Айвангер, който е и министър на икономиката на провинцията и лидер на дясноцентристката партия „Свободни избиратели“, отхвърли обвиненията чрез свой говорител.

Междувременно ДПА предаде още, че високопоставена политическа фигура от крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ e била намазана с изпражнения по време на публична проява. Беатрикс фон Щорх, заместник-ръководителка на партията, която агитира срещу имиграцията и срещу Зелената сделка, е била атакувана в конферентна зала в западния германски град Даун.

Фон Щорх е заявила пред ДПА, че е била помолена за обща снимка от мъж и тъкмо се е подготвяла за нея, когато човекът я е намазал с екскременти. „Беше наистина възмутително“, каза тя.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *