Апелативният съд потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир

Апелативният съд потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир

Апелативният съд потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир

В резултат на заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд (СГС) и на предявените две особени искания, Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от Община Варна към „Пълдин туринвест“ АД, съобщи Министерството на икономиката и индустрията.

Съдът потвърди определението на Окръжния съд в Пловдив, който спря охранителното регистърно производство за вписване на увеличаването на капитала на „Пълдин туринвест“ АД чрез непаричната вноска на Община Варна – 16 314 400 поименни акции до приключване с влязло в сила съдебно решение на производството.

Това означава, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество „Пълдин туринвест“ АД, отбелязват от икономическото ведомство.

Още при встъпването си в длъжност в началото на юни министърът разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни правни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир, така че да бъде защитен държавният интерес. След направения анализ, с решение на Министерския съвет, бе възложено на министъра да предприеме всички възможни действия. От страна на Министерството на икономиката и индустрията бе заведено дело с два иска. Депозирана бе молба за спиране на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна към „Пълдин туринвест“ и бе направено особено искане – допускане на обезпечение на предявен иск чрез запор на акциите в Централния депозитар.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *