АРЕСТУВАХА КМЕТА НА БУКУРЕЩ ЗА НЕЩА, КОИТО В БЪЛГАРИЯ СА ПРАКТИКА, ТОЛЕРИРАНА ОТ ПРОКУРАТУРА, МВР И СЛУЖБИ!

АРЕСТУВАХА КМЕТА НА БУКУРЕЩ ЗА НЕЩА, КОИТО В БЪЛГАРИЯ СА ПРАКТИКА, ТОЛЕРИРАНА ОТ ПРОКУРАТУРА, МВР И СЛУЖБИ!

Кметът на Букурещ Сорин Опреску е бил арестуван малко след полунощ, по подозрения, че е взел подкупи от 25 000 евро от фирми, работещи за общината, съобщава АП. Специализираната прокуратура за борба с корупцията в Букурещ се базира на информация, според която от 2013-а до 2015 г. фирми, сключили договори с общината на Букурещ, са били задължени да плащат на високопоставени длъжностни лица до 70% от печалбите си от работата за общината, а 10% от тези пари пък отивали директно за Опреску.
Някой да е изненадан, че ТОВА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В БЪЛГАРИЯ С КМЕТОВЕТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ – ВАРНА, СОФИЯ, ПЛОВДИВ…?
НЕ само във Варна това, за което е арестуван кметът на Букурещ, е ПРАКТИКА, ТОЛЕРИРАНА ОТ ПРОКУРАТУРА, МВР И СЛУЖБИ! ГОДИНИ наред във Варна – и по времето на Кирил Йорданов, и по времето на Иван Портних – няма нито една разработка за корупция, свързана със СИМБИОЗАТА, която управлява града. А една шепа ЛАПАЧИ – и от времето на Кирил Йорданов, и от това на Портних – станаха консуматори – притежатели на стотици милиони. Фирмите пък – все едни и същи, близки и до Бойко Борисов.
Извънредно звено против корупцията ли? Верно? Нищо повече от олигофренски начин, по куневски, да бъде направено поредното звено за идиоти, които вярват, че крадците могат да хващат себе си. И досега, ако имаше прокуратура, ако имаше МВР, и ако имаше служби, а не ДЪРЖАВНА МАФИЯ, нито един закон не пречи високопоставените крадци да бъдат арестувани. Няма как да стане обаче – „независимата“ прокуратура, в лицето на Сотир Цацаров, е на оперативка на изпълнителната власт, в лицето на Борисов. Анадънмо!Afera.bgБележка на ЗАД КУЛИСИТЕ: Трета година прокуратурата умишлено мотка преписка 5310/2013 и си я премяткват меверейци и прокурор, сакън да не откажат пак образуване на досъдебно, че пак ще се обжалва. Да видим дали за окрадения асфалт в Поморие ще подобрят рекорда. И да сравнявате хубаво документите, които ви дават от „Баничарницата“, че може да са преправени и изготвени за целта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *