Асоциацията “За свободна Русия” ще отбележи в три български града годишнината от ареста на Алексей Навални

Асоциацията “За свободна Русия” ще отбележи в три български града годишнината от ареста на Алексей Навални - 1

Асоциацията “За свободна Русия” ще отбележи в три български града годишнината от ареста на Алексей Навални

Три български града ще се включат в международното отбелязване на 20 август – денят, в който преди точно три години беше отровен най-изявеният критик на Кремъл Алексей Навални. По този повод в над 30 страни по света ще се проведат протестни акции под надслов “Путин е убиец”, съобщи „Свободна Европа“.

Асоциацията “За свободна Русия” организира в неделя демонстрации в София, Варна и Бургас. Те ще се проведат от 19:00 часа на пешеходната пътека на бул. “Витоша” в столицата, на входа на Морската градина във Варна и пред паметника на Альоша в Бургас.

Организаторите на проявите посочват, че на фона на продължаващата вече близо година и половина пълномащабна война на Путин срещу Украйна “целият свят се е убедил, че Русия се ръководи от кървав диктатор”.

“Хиляди хора са загинали и продължават да загиват по негова воля. И въпреки това се чуват все повече гласове, които призовават за споразумение с Путин и за отстъпки”, пишат от “За свободна Русия”.

Алексей Навални беше отровен на 20 август 2020 г. на руска територия. Първоначално беше лекуван в болницата в Омск, а по късно – прехвърлен за лечение в Германия. Именно там две независими експертизи установиха, че той е станал жертва на нервнопаралитично вещество от групата на Новичок.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *