АТАКА С ПИСМО ДО ЮНКЕР: ПОВЕЧЕ ЕВРОПАРИ ЗА БЪЛГАРИЯ!

АТАКА С ПИСМО ДО ЮНКЕР: ПОВЕЧЕ ЕВРОПАРИ ЗА БЪЛГАРИЯ!

От партията на Сидеров откриха кампанията си без танци и песни, а с документ до Юнкер, в който настояват за промяна на Договора ни с ЕС
Без концерти, без танци, без песни! Партия ATAKA откри предизборната си кампания с категорични искания за предоговаряне на Договора за присъединяване на България към ЕС. Ръководството на партията и кандидатите за евродепутати от АТАКА внесоха в софийската сграда на Европарламента писмо до председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер с призив за повече еврофондове за България и равнопоставеност на българските граждани и останалите в ЕС.
В документа от АТАКА настояват за Анекс към договора, според чл. 48, въвеждане на минимална заплата не по-малко от 500 евро и минимална пенсия не по-малко от 250 евро за всички страни – членки на ЕС. Искат и промени в Третия енергиен пакет, които да позволят възстановяването на проекта „Южен поток”, подкрепа за АЕЦ „Белене” и по-високи субсидии за селскостопанските производители.
В началото лидерът на АТАКА Волен Сидеров се пошегува, че е подарил на Юнкер на последната му визита у нас ракия и оттогава шефът на ЕК получил ишиас. „Сега ракия не нося, нося това писмо-призив”.
„За последните 5 години тези 17 евродепутати защо нито веднъж не казаха на българите, че има един чл. 48, по който можем да коригираме някои
неща в наша полза. Ние получаваме все още по-ниски еврофондове от сродни на нас държави. Не е справедливо да ни имат като втора ръка граждани на Европа. Искаме по-високи еврофондове, за да може да развиваме тук селското стопанство и индустрия”, обясни Сидеров.
Водачът на евролистата д-р Георги Димов добави, че от АТАКА поставят искането за въвеждане на минимални заплати и пенсии в ЕС, тъй като милиони българи са под чертата на бедност. „Ние се борим за социална справедливост за българите. Българите да си вземем това, което ни принадлежи, от ЕС”.
От партията на Сидеров искат също ЕС да свали санкциите срещу Русия и да спре натиска да приемем гей бракове и „трети пол”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *