Атанас Атанасов: Руската агентура у нас работи за политическа дестабилизация в страната

Атанас Атанасов: Руската агентура у нас работи за политическа дестабилизация в страната - 1

Атанас Атанасов: Руската агентура у нас работи за политическа дестабилизация в страната

Наложително е спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност. Това написа съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов в фейсбук страницата си, цитиран от БТА.

Според Атанасов след убийството на Алексей Петров се забелязва, че „руската агентура у нас е получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната“. Основна задача на специалните служби и на целия сектор за сигурност е да поставят под засилен оперативен контрол криминалния контингент, свързан с руската организирана престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението, посочва политикът.

От „Продължаваме Промяната“ сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим докато не я постигнем, се посочва в позиция на формацията от днес.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *