АФЕРА: СВЕТИЯ СИНОД ДАВА НА БОРИСОВ ОРДЕН „СВ.ЦАР БОРИС – ПОКРЪСТИТЕЛ“. ЗА ЧИЙ, БЕ? ЧЕ НАРИЧА БОГ „НАЧАЛНИКА“ ЛИ?! ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ: ПОТРЕСЕН СЪМ!

АФЕРА: СВЕТИЯ СИНОД ДАВА НА БОРИСОВ ОРДЕН „СВ.ЦАР БОРИС – ПОКРЪСТИТЕЛ“. ЗА ЧИЙ, БЕ? ЧЕ НАРИЧА БОГ „НАЧАЛНИКА“ ЛИ?! ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ: ПОТРЕСЕН СЪМ!

„Светият Синод на БПЦ в пълен състав взе решение да отличи премиера Бойко Борисов с орден „Св. цар Борис – Покръстител“ – първа степен. Високото отличие ще бъде връчено на премиера на 2 май, денят в който Църквата чества св. цар Борис Покръстител, по време на тържествата по повод 1145-годишнината от основаването на самостойна Българска православна църква (4 март 670г.)“, известяват от Светия Синод.„Орденът „Св. цар Борис – Покръстител“ – златен е най-високият в наградната система на Църквата ни. Учреден е по решение на Св. Синод през пролетта на 1979 г. по повод 1300 години от създаването на българската държава. Отличието се връчва на предстоятели на православни църкви и държавни глави с особени заслуги към Църквата.
С този орден са отличени: Българският патриарх Максим 1979 г. Руският патриарх Пимен – 1974 г., Руският патриарх Алексий II – 1998 г., Руският патриарх Кирил – 2012 г.
От държаните глави носители на орден „Св. цар Борис – Покръстител“ са руският президент Владимир Путин – 2003 г., както и президентът Георги Първанов – 2003 г. и бившият премиер Симеон Сакскобургготски – 2003 г. за заслуги към православието – най-вече за тяхната роля в ликвидирането на църковния разкол.“В ТАЗИ ШЛЯКАНА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ЦЪРКВАТА ВМЕСТО АПОСТОЛСКИ ДА НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА ВЪРНЕ ДУХОВНОСТТА И ВЯРАТА, ТЯ СЕ ДУПИ НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ С ОРДЕН. ЗА ЧИЙ БЕ, ПОПЧЕТАТА? ЗА ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ НАРИЧА БОГ „НАЧАЛНИКА“ ЛИ?
ТОЗИ НАРОД Е ПОТЪНАЛ В БЕЗДУХОВНОСТ И БЕЗВЕРИЕ И ЗАРАДИ ВАС, ЦЪРКОВНИ „ПАСТИРИ“, ЗАЩОТО КАТО ВИ ГЛЕДА МАЗНИТЕ ФИЗИОМУТРИ, ВМЕСТО ДА ТЪРСИ БОГ, МУ СЕ ПОВРЪЩА.
СЕГА ВЕЧЕ И ИКОНА СЛОЖЕТЕ НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, НАПРАВЕТЕ ГО И СВЕТЕЦ.
И ПИЙТЕ ЕДНА РУШВЕТСКА РАКИЯ ЗА „НАЧАЛНИКА“! / Afera.bgВелизар Енчев:
Потресен съм. С този си акт Светият синод кара всички честни, умни и нормални българи да станат атеисти. Впрочем не трябва ли църковните настоятелства по места остро да порицаят това скандално решение на митрополитите и патриарха? И да попитат своята Митрополия: За какви точно заслуги Борисов е отличен? Заради Мишо Бирата ли? Заради контрабандните цигари в нелегалната фабрика до Крайморие? Заради докладите на щатските посланици за Борисов? Заради спирането на „Южен поток“ ли? Или може би заради дълга от 16 милиарда лева?ZADKULISITE.COM: Княз Борис гледа отгоре с бялото на окото. Станахте за смях от Светия синод! Засрамете се! Нека да наградят тогава посмъртно с орден и Жоро и Васил Илиеви, Маймуняка, Самоковеца… и по живо, по здраво Пашата, Маргините, Брендо…
Що?! К’во лошо има?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *