Байдън иска американците да си сложат нова бустерна доза срещу коронавирус

Байдън иска американците да си сложат нова бустерна доза срещу коронавирус - 1

Байдън иска американците да си сложат нова бустерна доза срещу коронавирус

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да призове всички американци да си сложат нова обновена бустерна доза ваксина срещу коронавирус тази есен, за да се противодейства на нова вълна от инфекции, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на изявление от представител на Белия дом.

Според официалния представител на администрацията на Байдън, въпреки че Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ съобщават за увеличаване на броя на заразените и хоспитализираните от вируса, общите нива на заболелите в страната остават ниски.

Американската фармацевтична компания „Модерна“ и другите производители на ваксини срещу коронавируса „Новавакс“ и „Пфайзер“, както и германският им партньор „Бионтех“ създадоха обновени ваксини срещу коронавирус, насочени към новия подварианта XBB.1.5, припомня Ройтерс.

В очакване на одобрение от здравните регулатори в САЩ и Европа, фармацевтичните компании се надяват обновените ваксини срещу коронавируса да бъдат на разположение в близките седмици за есенния сезон на ваксинация.

„Ще насърчим всички американци да си сложат тези бустерни дози в допълнение към ваксините срещу грип и респираторния синцитиален вирус“, каза официалният представител на Белия дом.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *