Безлов: Има две основни хипотези около убийството на Алексей Петров

Безлов: Има две основни хипотези около убийството на Алексей Петров - 1

Безлов: Има две основни хипотези около убийството на Алексей Петров

Има две основни хипотези около убийството на Алексей Петров, едната е свързана със стар конфликт.

Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Другата версия, която Безлов определи като по-вероятна според него, е ролята на Алексей Петров при отстраняването на Иван Гешев и сформирането на правителството.

Моето обяснение е, че увеличаването на влиянието на Алексей Петров вероятно се е сторило заплаха за негови стари или нови недоброжелатели. Очевидно това е предизвикало безпокойство и решение да бъде убит. Алексей Петров вероятно е засегнал нечии интереси и планове в този момент.

Според експерта обаче не бива да се преувеличава ролята на Петров при съставянето на правителството „Денков-Габриел“, защото по отношение на сформирането, той е имал ролята на само един канал за комуникация.

Силно преувеличено е да се твърди, че Петров би могъл да е архитект на правителството. От всичко, което видяхме във времето, включително и изтеклите от ПП записи, по-скоро и двете политически коалиции имаха интерес и успяха да се разберат въпреки сериозните противоречия.

Вероятно е и Алексей Петров да е имал възможност да влияе на някакви икономически ресурси и това да е засегнало други фигури, които са имали планове по отношение на фондове, обществени поръчки, влияние в институции, допусна Тихомир Безлов.

По думите му вероятността да бъде разкрит извършителят, а и поръчителят на това престъпление, е много малка.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *