„Без нея щях да съм мъртъв“. Циганския крал вдига завесата на личния си живот

"Без нея щях да съм мъртъв". Циганския крал вдига завесата на личния си живот

„Без нея щях да съм мъртъв“. Циганския крал вдига завесата на личния си живот

Тайсън Фюри е феномен на боксовия ринг, а като цяло е един от най-интересните образи в целия спортен свят. „Циганския крал“ е еднакво известен както с тежките си удари, довели до не един или два нокаута, така и с личната си история, която е също толкова впечатляваща, колкото и кариерата му на боксьор.

Менталното здраве е тема, набираща все повече и повече популярност в професионалния спорт, а един от пионерите, които се осмелиха да говорят повече за това, бе именно Фюри.

Той не крие, че миналото си е имал сериозни проблеми извън залата, свързани със злоупотреба с алкохол и наркотици, в следствие на които Тайсън качва изключително много килограми и признава, че е мислил за самоубийство.

Сега семейство Фюри – Тайсън и съпругата му Парис, вдигат завесата към личния си живот в документалната поредица на Netflix, озаглавена ‘At Home With The Furys’.

Шампионът в тежка категория разкрива чисто човешката си страна, говори за битките с демоните си, както и за краткото си отказване от бокса през лятото на 2022 година.

„Имал съм много тъмни моменти, в които съм си мислел, че ще приключа в стая с меки стени и съвсем ще полудея. И съм си казвал, че няма за какво да живея повече. Но после винаги в ума ми изскачаха семейството и децата ми и така обръщах всичко в положителна насока“, разказва Тайсън.

Фюри и Парис имат шест деца, като са в очакване на седмата си рожба.

206-сантиметровият гигант има 34 мача на професионалния ринг, от които е спечелил 33, а единствената среща, в която не успява да победи, е равенството срещу Дионтей Уайлдър през декември 2018-а.

„Това, което помогна на менталното ми здраве, бе поставянето на кратокрайни цели. Ключово е да тренирам и да се движа. Моментът, в който спра да тренирам, всичко отива по дяволите. Като в песента на Eagles – Hotel California. При проблемите с менталното здраве въпросът е не дали ще се влоши отново, а кога“, споделя още той.

А песента, която визира, има следния текст – ‘You can check out any time, but you can never leave’ (б.р. – Може да освободите стаята си по всяко време, но никога не може да си тръгнете.).

Съпругата му Парис има основна роля в сериала, като го нарича „едно голямо 206-сантиметрово дете“.

Самият боксьор пък не крие обичта и благодарността към жена си, като признаа сам, че е наясно, че без нея вероятно нямаше да бъде тук.

„Без нея щях да съм мъртъв“, категоричен е Циганския крал.

Фюри и Парис се познават от времената, в които тя е на 15 години ,а той на 17. Започват да излизат година след запознанството си, а през 2008 година официално стават семейство.

„Когато слязох от ринга за последен път, наистина си мислех, че нормалния живот ще ми бъде достатъчен. Но боксът е единственото нещо, което ми дава цел. И без бокс сякаш искрата я няма. Целта в живота ми я няма“, връща се той към спорта.

И за финал отчита – „Предпочитам да бъда пребиван от 10 световни шампиони, отколкото да стоя вкъщи и да работя нормална работа“.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *