Без свян ГЕРБ вкара и Светия отец в кампанията си, заведе му кандидат за евродепутат

Без свян ГЕРБ вкара и Светия отец в кампанията си, заведе му кандидат за евродепутат

Парламентарната ни шефка от кърджалийския ГЕРБ Цвета Караянчева разходи за сметка на парламента и българските данъкоплатци кандидата за евродепутат от своята партия Младен Шишков в Рим при традиционната аудиенция при папата по случай 24 май.
Така председателят на парламена реално се включи в медийната кампанията на слабо популярния народен представител, който е на неизбираемото 12-о място в листата на управляващата партия, в противоречие на предизборните правила.
Снимки от визитата бяха публикувани на сайта на Народното събрание.
С посланието „Пазете мира, разпространявайте мира“ папа Франциск посрещна във Ватикана българската парламентарна делегация, която е в Рим по повод 24 май, съобщава пресцентърът на парламента.
Главата на римокатолическата църква е подарил на председателя на Караянчева метална статуетка с гълъб, който държи маслинова клонка. В основата ѝ с надпис „Пазете мира, разпространявайте мира“.
А председателят на Народното събрание му занесла реплика на парламентарния звънец, с който е открито Учредителното събрание и фототипни издания на Търновската и Сребърната конституции.
„Разказах му, че България през тази година чества 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Той беше много впечатлен от това и дари няколко книги за библиотеката на Народното събрание, както и речта „Мир на земята“, която произнесе по време на посещението си в България, лично подписана от него за всички българи с послание за мир, благоденствие и разбирателство между хората“, цитирана е да казва Караянчева от случителите в пресцентъра си.Източник: Офнюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *