Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава, държавата трябва да се намеси

Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава, държавата трябва да се намеси - 1

Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава, държавата трябва да се намеси

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция, на която говори са възникналата ситуация в българския футбол в последно време и изключването на редица аматьорски клубове от системата на футболния съюз.

„Неправилното изключване на клубове от БФС продължава. Когато се случват подобни неща, съм длъжен да съобщя тези неща. Получава се един вид чистка. Ако уронване на престижа е, желанието да свикаш Конгрес, това е диктатура. Те ни ти позволяват да упражниш правото си на глас“, започна Бербатов.

„Само клубове, които искат такава промяна са изключвани последните месеци тайно. Без самите клубове да знаят, да им бъде дадено право на защита, тайно“, допълни той.

Бившият голмайстор на Висшата лига каза, че е имал среща с министъра на спорта: „Имах среща с министъра на спорта и призовавам министъра на спорта да вземе отношение по този въпрос.

„Говорим за неправомерно изключване на клубове, които имат аматьори спортисти и деца. Над 3000 деца са спрени да практикуват това, което обичат, а именно футбола заради желанието на хората, които управляват футбола да запазят статуквото“, не е доволен Бербатов от ситуацията, която се получава в българския футбол.

„Призовавам държавата да вземе отношение по тези неща, особено когато става въпрос за деца. Всички клубове са аматьорски клубове. Всички тези клубове апелират към нас да направим достояние това, което се случва в момента“, призова Бербатов.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *