Биволь: Записът с „проба проба“ на Ченалова се оказа от делото „Октопод“ и е правен в СГС

Биволь: Записът с „проба проба“ на Ченалова се оказа от делото „Октопод“ и е правен в СГС

Евтиното „активно мероприятие“ на властта, под формата на интервю с придобилия известност от записите „Яневагейт“ адв. Мондешки, „колабира“ още в зародиш. Седмица преди версията на адв. Мондешки да види „бял свят“, тя бе телевизионно лансирана от премиера Бойко Борисов, според когото записите са по сценарий, реализиран от адв. Мондешки и съдийките Ченалова и Янева в звукозаписно студио. Отчаяните опити на властимащите и медийните им лакеи за препозициониране на общественото мнение и дискредитиране на разкритията за истинското състояние на съдебната система в България, зависимостите на прокуратура, съд, главен прокурор, съдии и службите на #КОЙ, както и търговията с влияние на най-високо държавно ниво и мръсните поръчки за „опраскване“ под „шлифера“ на изпълнителната власт, отново стъпиха на тънък лед. В коментар на страницата си във фейсбук днес сайтът за разследваща журналистика Bivol.bg осветли заверата на задкулисието:“Две червени копчета да натисна… Проба, проба“ – с два кратки фрагмента от запис, на който се чува Ченалова да произнася тези думи, бяха публикувани от в. Труд и представени като доказателство за тезата на адв. Мондешки – Румяна Ченалова била правила записите #Яневагейт.
Тримата с Янева се били наговорили да злепоставят и оклеветят първите хора в държавата, като застраховка, а Ченалова записвала с диктофон у дома си – твърди Мондешки пред гл. редактор на Труд Петьо Блъсков. Интервюто не е илюстрирано със снимка на Мондешки и няма доказателство, че реално се е състояло, а не е пристигало в редакцията на флашка, като други текстове подписвани с псевдоними в медиите на Делян Пеевски.
Записи на Ченалова, която пробва записващо устройство наистина има, но те са от делото „Октопод“ и нямат нищо общо със записите #Яневагейт, установи проверка на Биволъ. През 2012 г. Румяна Ченалова е съдия по делото срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, известно като „Октопод“. По искане на защитата за няколко поредни заседания в съдебната зала на СГС са монтирани и използвани записващи устройства. При това такива устройства, които имат няколко червени копчета – за съдията, адвоката и подсъдимия и прокурора. Класическите диктофони имат само по едно копче за режим на запис.
Служителят на СГС, който отговаря за инсталирането на техниката се казва Ташко Ташков (на снимката) и е уволнен след скандала „Белведере“. Заедно с премиерския съветник Яне Янев той се изявяваше по телевизията на Пеевски Канал 3, за да громи бившия правосъден министър Христо Иванов. Той логично е имал достъп до материалния носител на записите, включително пробните такива.
Биволъ вече установи, че записите публикувани от „Труд“ имат съвсем други честотни характеристики спрямо записите #Яневагейт. Една експертиза на устройствата с „две червени копчета“ и записите от СГС е наложителна.
С тези нови факти версията на Мондешки, в която и без друго няма вътрешна логика, сериозно се пропуква. Засега остават само думите му, ако са реално изречени и надлежно документирани. Срещу него застава Румяна Ченалова, която твърди, че Мондешки лъже и тя не е човекът, правил записите, нито е участвала в сценарий за компрометиране и рекет над властимащи.“
След известните братя Галеви, братята Маргини, братя Велчеви и други подобни братя, днес са актуални братята Мондешки – Момчил и Младен, пише сайтът „Войната срещу КТБ“ и разкрива с какво още роднините изглеждат толкова оперативно интересни. /ВИЖ ТУК/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *