Биволь спечели първото дело срещу президента Румен Радев за „Стенограмата КТБ“

Биволь спечели първото дело срещу президента Румен Радев за „Стенограмата КТБ“

Сайтът за разследваща журналистика Bivol.bg спечели на първа инстанция заведено дело срещу Главния секретар на Президента Румен Радев, заради отказа му да предостави „Стенограмата КТБ“.
„Спечелихме първото дело за достъп до #СтенограматаКТБ. Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Не се съмняваме, че свинската групировка, към която се числи и президентът Радев, ще обжалва до последно. В близките дни ще пуснем подписка, за да може всеки да заяви своя и обществения интерес от обнародването на този документ“, похвалиха се Биволите във Фейсбук.
„Стеногарама КТБ“, която президентът Румен Радев крие, е свързана с РАЗГОВОРА на Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/ при президента Росен Плевнелиев и е от НАЦИОНАЛНО значение. На срещата с представителите на различни партии темата не се е изчерпвала с фалирането на КТБ. Погрешни са и тезите, че засегнати от фалирането на банката са само вложителите. Ощетена е цялата държава – фирми, служители, работници, икономиката, сринато е доверието на чуждестранните инвеститори.
„Стенограмата КТБ“ трябва да стане публично достояние. Тя е доказателство – кои лица са искали „банкова ваканция“ и защо се е взело решение да бъде спасена с държавни пари ПИБ, а КТБ – фалирана.
Не е необходима икономическа или финансова експертиза, за да се предвиди какво би последвало след обявяването на „банкова ваканция“ – връщане на „Виденовата зима“, падане на Валутния борд, фалиране на държавата и ограбване спестяванията на народа.
Българските домакинства имат близо 50 милиарда на влог в банките в страната, които са искали да си присвоят пожелалите затваряне вратите на всички банки. Затова, а и по много други причини, президентът Румен Радев трябва да даде на медиите „Стенограмата КТБ“, ако се ръководи от огромния обществен интерес и иска да работи в интерес на гражданите, а не да обслужва мафията и олигархията. Тази стенограма е много важна, защото лицата пожелали фалита на държавата, са отново във властта, вместо в затвора.
На КСНС при Президента Росен Плевнелиев са присъствали и лица, които към момента на срещата са били парламентарно НЕпредставени. Затова информацията от „Стенограмата КТБ“ не представлява държавна тайна, т.е. – не е секретна.
Вижте ТУК пълния текст на съдебното решение.Zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *