БИВШИЯТ СЛУЖИТЕЛ НА НСО НИКОЛАЙ МАРКОВ В СКАНДАЛНО ИНТЕРВЮ: МАФИЯТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕБОРЕНА СЪС ЗАКОНИ, ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА Е НЕИЗБЕЖНА. ДЕПУТАТИТЕ НЕ СТАВАТ И ЗА ПОРТИЕРИ

БИВШИЯТ СЛУЖИТЕЛ НА НСО НИКОЛАЙ МАРКОВ В СКАНДАЛНО ИНТЕРВЮ: МАФИЯТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕБОРЕНА СЪС ЗАКОНИ, ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА Е НЕИЗБЕЖНА. ДЕПУТАТИТЕ НЕ СТАВАТ И ЗА ПОРТИЕРИ

Николай Марков е роден през 1970 година. Завършва военното училище във Велико Търново, а след това и право. Започва работа в Националната служба за охрана през 1993 г. Напуска системата през 2007 г. след скандал с тогавашния президент Георги Първанов.- Господин Марков, напоследък яростно критикувате хората от властта. Какво най-много ви възмущава в действията им?- Моите упреци са най-вече към парламента. Депутатите от управляващото мнозинство и тези от опозицията не виждат как с приемането на пакета от закони, отнасящи се до националната сигурност, всъщност подменят парламентарната демокрация с тоталитарна държава. Техният подход е примитивен. Повечето от депутатите са като в будна кома и нямат възможност да видят, че България е в опасност. – Защо казвате, че се превръщаме в тоталитарна държава?
– През последните 25 години властта беше основно в ръцете на ДПС. Главните кадровици в системата за национална сигурност са Ахмед Доган и Георги Първанов. Те назначиха над 80% от служителите в специалните служби на всички нива и повече от 90% от хората в съдебната система. И сега идеята е статуквото да се узакони. Хората на Първанов и Доган да си останат на позициите и с всичките възможности на оперативната власт ще манипулират обществото още дълго време.
Затова казвам, че мафията не работи противозаконно, а облича в закон своите действия. – Георги Първанов и Ахмед Доган ли са хората, които и в момента дърпат конците в държавата?
– Те не дърпат конците, те управляват държавата! Вие виждате, че Бойко Борисов е поставен в ситуация да се съобразява с Първанов и Доган. Премиерът няма друг ход. – Искате да кажете, че Борисов е неспособен да противодейства на Доган и Първанов?
– Не казвам, че е неспособен. Но Борисов беше произведен от Доган и Първанов в чин генерал. Те го направиха главен секретар на МВР и от тях произлезе политическото му битие. Какво трябва да направи Борисов? Той винаги е управлявал с тях, но хайде вече без скрити игри. Кажете ми, случайно ли е, че личният охранител на Доган, който беше 8-10 години с него, сега е назначен за заместник-началник на НСО с чин генерал. В случая обаче Борисов пак не може да направи нищо, защото, ако се опита да пипне кадрите на Първанов и Доган, ще падне от власт. – След като твърдите, че мафията управлява България, ще споменете ли конкретни имена?
– Мафията няма определен адрес. Тя не се намира в сараите на Доган, нито при Първанов или Борисов. Мафията е кръг от лица, който минава през всички политически субекти. Създават икономическа система, която
обезкървява държавата в пълния смисъл.
В името на личното облагодетелстване унищожават милиони човешки съдби, а също така и бъдещите поколения.- Какви данни все пак имате, че Първанов и Доган работят заедно?
– Двамата са в перфектни икономически и политически отношения. Видяхте как Първанов чрез ДПС събори Станишев и се опита да превземе БСП. Идеята беше Бойко Борисов да е инструментът, а Първанов и Доган играчите с политически опит и пари. Но това нямаше как да се случи, ако системата за национална сигурност работеше. Защото много от тези хора щяха да са в затвора. – А каква е ролята на реформаторите и патриотите в управлението?- Това са хора, които искат да присъстват в управлението, запълват вакууми. Но оставете ги малките партии. Проблемът е, че големите нямат експертен, интелектуален и политически потенциал. ГЕРБ не могат да извадят трима депутати, за които да кажеш, че са читави. На повечето дори Борисов не им знае имената, камо ли обикновеният човек. В БСП и ДПС е същото. На депутатите им се правят изкуствени СV-та. Специално тези от ДПС до един са дошли от най-затънените села в България. Проверил съм ги. Голяма част от тях не могат да говорят български, обаче за отрицателно време придобиват докторски, доцентски и професорски титли. Партиите произвеждат изкуствени личности, празни по съдържание, но по титли много големи, и ги правят депутати. Партиите не могат да произведат реален кадрови потенциал, който да има поне почтено лице. То ти е достатъчно само да им видиш квадратните глави, за да разбереш, че става дума за откровени дебили. Едни черни, изкривени, квадратни хора, които и за портиери не стават. – Казвате, че реформаторите запълват вакууми, но напоследък все по-упорито се тиражира тезата, че те преяждат с власт.
– Реформаторите не преяждат с власт, а с постове. Според мен те не осъзнават нито заявките, които са направили, нито реално какво се случва в държавата. Просто изпълняват каквото им се каже. И нямат друг избор, защото властта и парите не са в техните ръце. В началото симпатизирах на „Реформаторския блок”, но установих, че става дума за пешки, които се поставят на шахматната дъска. И никога не могат да бъдат нещо друго освен пешки. Този, който си мисли, че борбата с мафията ще стане без кръв по улиците, е обикновен глупак. Беден срещу милиардер не може да се бори безкръвно!- Много сте краен.
– Искам тези, които сега ми обясняват как ще се преборим с мафията без кръв, да ми покажат една държава по света, която го е направила. Да ми кажат как ще противодействат със закон на милиардери, които са назначили тези, които ще ги съдят. Докато не видите реки от кръв по улиците, няма да се отървем от мафията. Единият вариант е отговорни фактори от Европейския съюз да вземат решение за обезглавяване на българската мафия, за да се запази етническият и гражданският мир. Ако обаче продължават да инвестират пари в престъпници, ще се стигне до гражданска война. – Какъв е коментарът ви за скандала около сина на Георги Първанов, който се сдоби с хотел за милиони?
– Политикът Георги Първанов е екзекуторът на собствения си син. Той не осъзнава, че гилотинира бъдещето на детето си. Ако има някъде злоупотреба с финансови средства, тя не е направена от сина на Георги Първанов. Вероятно той е жертва, която трябва да осребри всичките глупости, свършени от баща му. За мен това не е честно. Децата не трябва да носят греховете на родителите си.- За какви злоупотреби, извършени от Първанов, намеквате?
– Има голяма вероятност възможната хипотеза за пране на пари от страна на Георги Първанов да е свързана с неотдавнашното заключение на Симеон Дянков, че Първанов не е млад, но е милиардер. Също така е възможно тази хипотеза да е свързана и с престъпната схема, разиграна чрез парите на КТБ.Интервю на Петър МИТРЕВ за последния брой на вестник „Галерия“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *