БИВШИ БОПАДЖИИ „ДОПИСВАТ“ ТРЕТАТА КНИГА НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА. ВИХРИ СЕ РЕПРЕСИЯ СРЕЩУ ЖУРНАЛИСТИ

БИВШИ БОПАДЖИИ „ДОПИСВАТ“ ТРЕТАТА КНИГА НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА. ВИХРИ СЕ РЕПРЕСИЯ СРЕЩУ ЖУРНАЛИСТИ

ПОРЕДНО „СГОТВЯНЕ“ НА „АФЕРА“: НАКАЗАНИ ЕКСБОПАДЖИИ СЪДЯТ „АФЕРА“, ЗАРАДИ ПИСМО НА ЧЕРНИЯ РОДИ е историческо четиво. Веселина Томова описва класически „византийски казус“. Бивши бопаджии „повдигат обвинение“ на „подсъдимата“ Веселина Томова, защото публикувала в „Афера“ писмо на Черния Роди. На практика ексбопаджиите „дописват“ третата книга на В.Т. От години се вихри репресия срещу журналисти. Веселина не е единствена. Но е нарочена по особен начин – безцеремонно и нагло „политици“ (кавичките са задължителни), които сме виждали да се усукват лъстиво около нея и да сипят хвалебствия, решават, че трябва да я „сготвят“. Бивши и действащи полицаи – също. Репресията срещу журналисти, които са опозиция на всеки режим, не е само чрез „жалби и съдебни схеми“ – нерегламентираното използване на СРС-та е като „добър ден“. Заплахи. Тормоз на близки. Поръчкови наказателни акции. Пълна програма.
Дума да няма. Журналистите не са привилегировани. Върховенството на закона е над всичко. Обаче. Дали главният прокурор Сотир Цацаров има вътрешно убеждение, в което да е напълно сигурен, все едно, че издава съдбоносна присъда, когато е бил съдия, че службите по времето на такъв като Цветлин Йовчев не са използвали СРС-та срещу протестиращи, срещу журналисти. Не бихме го съветвали да е толкова убеден, ако иска да остане верен на правото в държава, в която корумпирани ченгета в симбиоза с подкупни магистрати изпълняват мръсни поръчки на продажни политици. Колко време би издържал Сотир Цацаров, ако беше подложен на ченгеджийския тормоз като наше смирение през юли и август 2013 г. Колко?
Веселина Томова не се опитват да я мачкат за пръв път. „Този живот е за смелите!“ – написала си го е. „АФЕРА уточнява, че не е завършила помощно училище и изобщо няма нужда от служебен защитник, поради факта, че има блестящ наказателен адвокат.“, пише Веселина. Такива адвокати и обвиняеми като В.Т. няма да пропуснат да извадят всичко в процеса, в открития процес. Да видим будните граждани колко ще са – да се преброят, за гилдийна солидарност няма смисъл да пишем. Бопаджии съдят журналистка – как звучи само. Антимафиоти, ти да видиш. Как ли са пропуснали да направят „контент анализ на текста“, както ги учеха десарите да се изразяват наукообразно в края на режима на Т.Ж.?!
„Поредното „сготвяне“ на АФЕРА. Което има определени цели. Които си запазваме правото да осветим на по-късен етап. С пълни и конкретни подробности.“, завършва Веселина Томова. Да не се подхлъзнат по Пързалката гурме ценителите…www.bgsniper.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *