Бивши инженери на Tesla твърдят, че автопилотът не е проектиран да се справя в някои ситуации

Бивши инженери на Tesla твърдят, че автопилотът не е проектиран да се справя в някои ситуации - 1

Бивши инженери на Tesla твърдят, че автопилотът не е проектиран да се справя в някои ситуации

В съдебно дело във Флорида се твърди, че мъж е починал в резултат на използването на автопилота на Tesla, тъй като компанията не е „отстранила известен проблем“ в софтуера. Множество инженери потвърждават в съдебните документи, че той не е бил проектиран така, че да избегне въпросното произшествие. Въпреки това семейството обвинява Tesla за смъртта на своя близък.

Този случай не е нов. Той е от май 2019 г., когато шофьорът Джереми Банър загина, след като се удари в широката камион със своя Model 3. Той е включил Autopilot 10 секунди преди удара в камиона и не е успял да избегне произшествието по неизвестни причини. Новото днес е разкритието, че двама инженери са признали през 2021 г., че софтуерът не е бил проектиран така, че да избягва подобни произшествия.

Един от инженерите е цитиран от Bloomberg да казва, че ако „има напречно движение или потенциал за напречно движение, Autopilot по това време не е бил проектиран да го открива“. Това изявление и подобно изявление на втори инженер по същото време се отчитат като осъждане на това, че Tesla не е изпълнила задълженията си. По време на инцидента с Банер тя е знаела, че през 2016 г. е имало подобен инцидент.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *