Бивш МВР шеф за покушението срещу Алексей Петров: Подобни убийства са следвани от други убийства

Бивш МВР шеф за покушението срещу Алексей Петров: Подобни убийства са следвани от други убийства

Подобни убийства са следвани от други убийства. Това каза пред bTV бившият вътрешен министър Емануил Йорданов във връзка с покушението срещу известния бизнесмен Алексей Петров.

Той даде пример с убийството на Илия Павлов и как след него в Черно море се намери тяло на неидентифицирано лице още на следващия ден. „Не бих се изненадал, ако се случи нещо подобни и сега“, посочи той.

„Практиката показва, че когато не се разкрие едно или повече престъпления, това дава простор за следващо. Визирам двата опита за атентат срещу Алексей Петров. Ако поне едното от тези престъпления беше разкрито, мисля, че третото нямаше да го има“, заяви Йорданов.

„Не мога да твърдя, че атака идва от едно и същи място, но в крайна смета в подобни случаи ненаказуемостта води до извършване на последващо престъпление“, каза той.

„Убийството е отрицателен знак, защото става въпрос за публична фигура, която има изява в обществения живот. Такова убийство действа демобилизиращо“, подчерта бившият вътрешен министър.

„Не зная да има случай, в който са намерени извършителите. Ако сега е различно, ще бъде изненада“, каза Йорданов.

Той бе категоричен, че няма връзка между убийството на Алексей Петров и атентата срещу Иван Гешев, както и около смъртта на Ангел Христов – по-популярен като единия от Братя Галеви.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *