БИЯТ ШУТА НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК В БЪЛГАРИЯ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО!

БИЯТ ШУТА НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК В БЪЛГАРИЯ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО!

„ВКИСНАТОТО ГРОЗДЕ“ ДЬО КАБАН НАПУСКА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ПОСТА НА ФРЕНСКИ ПОСЛАНИК В СОФИЯ
Френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан скоро ще бъде отзован от София. Това научи АФЕРА от отлично запознати със случващото се зад високата ограда на ул. „Оборище“ в София. Държащият се като генерал-губернатор дьо Кабан допуснал тежък гаф, защото преди десет дни се е срещал с бизнесмен, с двойно гражданство, което станало повод за незабавна реакция от Париж. Освен това, френското външно министерство било надлежно информирано за взаимоотношенията на дипломата с „капиталчетата“ около Плевнелиев и опитите на защитения с дипломатически имунитет, говорещ развален български, наследник на Лую дьо Финес да прекалява с лобирането за определени частни интереси.
Преждевременното прекратяване на мандата на дьо Кабан, който реши да помогне на „капиталчетата“ и в превземането на съдебната власт чрез станалото нарицателно определение „гнили ябълки“, няма да е прецедент в дипломатическия протокол. Преди повече от две години, Вашингтон също по спешност си прибра недоразумението Джеймс Уорлик, който редуваше срещите си с манекенки и псевдоактриси, със „силовия“ фактор към онзи момент Цветан Цветанов.
АФЕРА, както винаги първа, установи, че и Ксавие Лапер дьо Кабан обича да се среща, както със силните на деня, но така също и с разследвани от прокуратурата за корупция. За съжаление на мосю „вкиснатото грозде“ дьо Кабан нашето „външно наблюдение“ не спи.
Снимката, която публикуваме е на Ксавие Лапер дьо Кабан и Антоанета Василева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, която в четвъртък бе обвинена от Софийската градска прокуратура в две престъпления. Снимката е заснета през ноември 2014 г., когато Василева вече е обект на проверка заради злоупотреби при разходване на над 200 000 лв. Василева е раздала пари без провеждането на обществени поръчки, обявиха от държавното обвинение. Може и да е съвпадение, но точно когато дьо Кабан реши да хвърли камък в локвата и да се прави на Робин Худ, като изговаряше вкараната в устата му реплика за „гнилите ябълки“, той се е снимал точно с такава.
Френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан трябваше да се информира и за изключителната близост на Василева до бившия „силов“ фактор Цветан Цветанов, който я протектираше в годините между 2009 и 2013 г., а може би пък точно това е причината, за да демонстрира близост до чиновничката. С връщането на власт на ГЕРБ Антоанета Василева е възстановена на поста секретар на напълно ненужната Национална комисия за борба с трафика на хора. Това става именно със съдействието /на Цветанов и на Мария Габриел, европейски депутат от ГЕРБ/ и е израз на благодарност за активното протестърство на съпруга на Василева – Антон, който през лятото на 2013 г. често е сред първите редици срещу охраняващите центъра на София полицаи.
„Вкиснатото грозде“ е добре да взима пример от омразните нему дипломати на Путин, за които трудно би могло да се намери компрометиращ материал.
Au revoir, raisins verts!Дюма Прокопоф
Източник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *