Близки на убития Митко от Цалапица блокираха трафика в Пловдив

Близки на убития Митко от Цалапица блокираха трафика в Пловдив

Близки на убития Митко от Цалапица блокираха трафика в Пловдив

Близки и роднини на убития Митко от Цалапица, както и около 50 подкрепящи ги съмишленици тази вечер проведоха протестен митинг в центъра на Пловдив, струпвайки се около колелото на „Панаира“, предава БНР.

Тяхната цел бе да привлекат общественото внимание, блокирайки движението в този натоварен район в пиковия час от 18 до 20 ч.

С изпреварващ ход обаче градската управа и полицията предварително отклониха трафика в целия район около „Панаира“, пренасочвайки колите в обходни маршрути още от кръстовището на Водната палата от юг, малкото колело на бул. „Дунав“ от север, откъм светофарите на ул. „Огражден“ (след моста Адата) от изток и кръстовището до бившата „Нева“ на запад.

Така групата от Цалапица, съоръжена с плакати, знаменца, флаери, тениски и други агитационни материали, практически бе неутрализирана в стремежа си да демонстрира каузата си пред стотици пловдивчани, които се очакваше да преминат през кръговото кръстовище.

В крайна сметка, пред погледите на минувачи от квартала, протестиращите тръгнаха в символична обиколка по колелото с лозунгите за справедливост и най-тежките възможни наказания за убийците на Димитър Малинов, които по тяхно убеждение включват и арестуваните братя близнаци, също от Цалапица.

Неприятно изненадани от така сложилата се ситуация, лишаваща ги от очакваната аудитория, в 18:30 ч. тяхната група обеща на полицаите, че няма да пречи на движението, и малко след това то бе пуснато в пълен обем в четирите посоки на кръговото.

Спазвайки договорката, протестиращите се оттеглиха в безопасна верига по периметъра на колелото, скандирайки своите искания под одобрителните реакции на преминаващите коли.

Митингът протече мирно и без напрежение, като приключи в 20 часа и присъстващите се разотидоха под внезапно рукналия дъжд и силния вятър.

Близките на убития младеж обаче заявиха, че протестите им ще продължат, вече с нови искания, основното от които е незабавното залавяне и връщане в България на соченият за убиец Рангел Бизюрев.

Те са категорично убедени, че от неговите показания ще се изясни дали арестуваните братя близнаци Динкови само са му помагали, дали са съучастници, или преки извършители на убийството. в престъплението.

Така спонтанно роднина на убития младеж издигна ново искане – българските разследващи да изпратят в Германия специализирана група, която да се заеме с издирването и залавянето на Рангел, поради очевидната неспособност на германските власти да се справят с това.

Майката на убития младеж Атанаска Бакалова разказа, че в присъствието на адвоката си вече се е запознала с европейската заповед за издирването на Бизюрев.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *