Близнашки лично ще фалшифицира изборите

Близнашки лично ще фалшифицира изборите

Ден след като бе признат първия провал на служебното правителство с назначаването на Красимира Медарова за главен отговорник по фалшификацията на изборите, от президентството се отказаха да правят втори опит. Вместо това работата ще бъде възложена лично на служебния премиер Близнашки. Той не е чак от ранга на Цветан Цветанов, но все пак има опит, доколкото успя да събере над 100 хиляди фалшиви подписа в подписка за референдум.
До момента кадровата политика на Плевнелиев е пълен провал. Служебното правителство се превърна в пародия и повод за подигравки, след като премиерът обяви комунизма за „светъл идеал“, а правосъден министър ще бъде адвокат изгонен от адвокатурата. Още няколко министри се оказаха скандални и в конфликт на интереси, но дори те бяха затъмнени от бруталното и безпардонно нахлуване на бившите протестъри на заместник-министерски позиции. Цирковете от последната година по столичните улици бяха осребрени максимално, но в публичното пространство това превърна правителството в посмешище.
Някои хора вече съветват Плевнелиев да спре с назначенията, и всякакви задачи да са на база на преразпределяне на функции вътре в самото правителство. Иначе, с оглед на кадровите умения на президента, рискът всяко следващо назначение да се превърне в скандал е над 99%.
ГЕРБ имат трудната задача да фалшифицират изборите с около 15%, за да се доберат до заветното самостоятелно мнозинство. Вероятно вече им трябват и повече, защото издънките на служебката удрят по техния рейтинг. Мобилизиран е целият ресурс, беше измислено и напълно ненужното министерство на изборите, и за нея беше подготвено опитно „цветановче“. Бурната обществена реакция обаче провали замисъла и сега Близнашки ще трябва да се оправя сам.
Служебният премиер вече се изказа, че „няма да има случай Костинброд-2“. Зевзеци коментират, че това трябва да означава, че този път нито една фалшификация няма да бъде заловена… :)Добри Б.
11-08-2014http://www.komentari.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *