Близнашки: Няма пари за пострадалите от наводненията. Отпуска на Плевнелиев 1 милион

Близнашки: Няма пари за пострадалите от наводненията. Отпуска на Плевнелиев 1 милион

„Вече няма пари в бюджета за справяне с потопите. Ситуацията след серията от наводнения е много трудна. След Варна и Добрич, още не сме се справили с Мизия и сега дойдоха нови бедствия в област Монтана. Надявам се, че ще съумеем да откъснем от залъка на цялото общество, за да помогнем на бедстващите.“, заяви преди няколко дни от Чипровци служебният премиер на ГЕРБ Георги Близнашки.
Оказва се, че пари има! Но не за бедстващите региони и семействата останали без жилища.
Близнашки отпуска над 6 милиона лева на няколко институции в страната. Пари има главно за прекия началник на Близнашки – Плевнелиев, за БНТ и СЕМ. Пет милиона ще лапне независимата от никой и нищо БНТ, за президентската институция изтичат 980 000 лева – от тях 801 000 лв. ще отидат за международната програма на президента Росен Плевнелиев и за посрещане на чужди делегации и гости, а останалите 179 000 лв. са за разходи за персонал, но не се уточнява какви. Не е известно защо се дават на Съвета за електронни медии 105 хиляди лева, при положение, че СЕМ се издържа от „такси“ и не харчи парите на данъкоплатците, както ни обясни съвсем наскоро самият шеф на СЕМ Георги Лозанов. Или може би това са събраните пари от „такси“?
Още не сме чули какво е мнението на Георги Лозанов за заяждането и подигравките на Бойко Борисов със заекващите. Но след тези 105 хиляди лева едва ли ще чуем нещо от него по този казус.
И стигаме до пострадалите от наводненията. За тях няма повече пари. Но пък има за БНТ. За да си купи гумени ботуши и да снима разрушените домове и мъката в очите на пострадалите. Докато са все още живи. Защото зимата чука на вратата. Не и на тяхната, на пострадалите от наводненията, защото те нямат врата. Те са под открито небе.
И докато Близнашки ни обяснява, че няма повече пари за бедстващите, се извършват газифициране и ремонтни дейности на ул. „Плиска” в село Врачеш, Софийска област. На улица „Плиска” се намира майчината къща на служебния премиер Георги Близнашки. Любопитна подробност е, че улица „Плиска” във Врачеш не фигурира в плана на общината за финансиране на капиталовите разходи през настоящата година. zadkulisite.comколаж: Иво Ангелов, СИЛА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *